Sari la conținut

Informații noi din dosarul achiziției vaccinurilor. Vlad Voiculescu: „Dacă dosarul meu ar fi public, adevărul ar fi 100% clar”

a treia doză
Sursă foto: arhiva Doctorul Zilei

Noi date din dosarul de un miliard de euro privind dozele de vaccin cumpărate în perioada pandemiei. Mai multe documente au fost cerute de procurori, iar multe dintre ele au ajuns de la Ministerul Sănătății, și, de asemenea, și de la UNIFARM în legătură cu vaccinurile, precum și cu echipamentele medicale.

Pe masa procurorilor au ajuns și înregistrările din Guvern, în ședințele în care s-a tot discutat despre contracte, dar și câte doze să cumpere statul român.

Vlad Voiculescu dă vina pe Florin Cîțu și Valeriu Gheorghiță în speța vaccinurilor de la DNA: Dacă dosarul meu ar fi public, adevărul ar fi 100% clar

Liderul USR Bucureşti, Vlad Voiculescu, spune că, potrivit informaţiilor sale, nu există „niciun progres” în dosarul privind vaccinurile anti-COVID şi că, dacă acesta său ar fi făcut public, adevărul ar deveni „100% clar”.

Întrebat despre cum vede faptul că Pfizer a dat în judecată Guvernul României, fostul ministru al Sănătăţii a subliniat că respectivele contracte au fost încheiate fără consultarea ministerului, de către fostul premier Florin Cîţu şi fostul preşedintele al Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva SARS-CoV-2, Valeriu Gheorghiţă.

„Mai întâi, este o firmă privată care, evident, îşi vede interesul. Apoi, atunci când mă întrebaţi despre plăţi făcute sau nefăcute unei companii private, mă întrebaţi de contractele care au fost încheiate.

Ar trebui să întrebaţi cine a încheiat acele contracte şi vă spun că au fost domnul Gheorghiţă cu domnul Cîţu, fără implicarea Ministerului Sănătăţii. Am spus-o public de zeci de ori, dar o repet de câte ori trebuie. Asta arată şi probele din dosar, dosar pe care am putut să îl consult. Deci nu a existat nicio implicare a Ministerului Sănătăţii, din păcate, spun eu. În momentul respectiv, Ministerul Sănătăţii a fost sărit. (…) Actualul ministru al Sănătăţii poate să aibă ce opinie vrea dânsul.

Memorandumurile la care presupun că face referire au fost făcute la aproape o lună distanţă de la încheierea contractului. Contractele la care probabil dumnealui face referire au fost făcute în februarie. Memorandumurile sunt făcute în luna martie. Dacă dumnealui nu înţelege lucrurile juridice, poate fi scuzat, este medic”, a spus  Vlad Voiculescu potrivit Știri pe surse.

Vlad Voiculescu: voi transmite un memoriu procurorului

Vlad Voiculescu a menţionat că în ultima lună şi jumătate nu a avut „nicio interacţiune cu procurorii”, dar că a avut acces la dosar. El a mai precizat că îi va transmite un memoriu procurorului, document în care să arate că nu s-a numărat printre persoanele care s-au ocupat de vaccinare.

„În această lună şi jumătate am avut acces la dosar. Lucrurile în dosar sunt atât de clare, încât cred că domnul procuror trebuie să facă câteva lucruri, să verifice şi să poarte câteva discuţii în primul rând cu cei care s-au ocupat de vaccinare, şi anume cu domnul Gheorghiţă.

Ştiţi câte audieri au fost făcute în acest dosar până în ziua de astăzi sau până la sfârşitul lui noiembrie? Zero. Primul lucru… cred că domnul procuror – asta e ceva ce îi voi transmite cred că în săptămânile următoare, vom merge cu un memoriu în care să arătăm lucrurile foarte clar – ce îl voi ruga este să discute din nou cu cei care s-au ocupat de vaccinare.

Dacă voia să meargă la capătul deciziei, adică cine va avea ultimul cuvânt pe achiziţii de vaccinuri, cine e vaccinat, când e vaccinat, cum merge campania de vaccinare, acela e domnul Iohannis. Şi nu e ceva ce spun eu. E ceva ce sper că vă amintiţi fiecare dintre dumneavoastră atunci când vă gândiţi la vaccinare.

Cred că vedeaţi figura domnului Gheorghiţă, figura domnului Baciu, figura domnului Cîţu şi figura domnului Iohannis. Acestea sunt persoanele care s-au ocupat de vaccinare”, a mai afirmat fostul ministru al Sănătăţii.

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu. Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Vlad Voiculescu: dacă dosarul ar fi public, atunci lucrurile ar fi 100% clare

Vlad Voiculescu, fostul ministru al Sănătății, spune în continuare că nu a existat nicio semnătura și nicio decizie din partea lui privind achiziția de vaccinuri.

”În ultimele șase săptămâni nu s-a întâmplat nimic, din câte știu eu. Probabil că sunt solicitate alte documente. Din punctul meu de vedere, m-aș bucura ca lucrurile să meargă cât mai repede și să putem să lămurim.

Am spus-o public zilele trecute, dacă ceea ce am văzut eu în dosar, asta fiind singura noutate din punctul meu de vedere că am avut acces la dosar, dacă dosarul ar fi public, atunci lucrurile ar fi 100% clare și implicarea diverselor persoane ar fi de asemenea foarte clar.

Printre altele, ar fi foarte clar că niciun contract nu a fost decis de către mine sau de către Ministerul Sănătății în perioada în care am fost eu acolo, decembrie 2020- aprilie 2021, deci, repet, nu există semnătura mea și nici decizia mea de niciun fel de achiziție de vaccinuri”, a declarat Vlad Voiculescu, în direct, la Antena 3 CNN

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel