Ingredientele care ne prelungesc viata. Hrana sanatoasa, antiinflamatoare. In special cele de toamna au asemenea proprietati

Ingredientele care ne prelungesc viata sunt alimentele alcaline, antiinflamatoare, caci acest tip de hrana are eficienta dovedita, ajutand la mentinerea sanatatii, vitalitatii si, implicit, a unui numar cat mai mare de ani.

Legumele, in special cele de toamna, au proprietati antiinflamatoare. Ele contin vitamine si minerale esentiale pentru sanatatea organismului si pentru cresterea imunitatii. Insa unele legume isi pierd din proprietati in momentul in care sunt preparate termic, motiv pentru care modul in care le gatim este foarte important.

Dovleceii, varza, ardeii grasi, ceapa rosie, conopida, sfecla sau alte legume pot fi ingredientele de baza pentru cele mai delicioase retete de toamna.

Cel mai usor mod de a consuma mai multe legume antiinflamatoare: supa crema

Preparatele din legume de sezon sunt cele mai sanatoase. Daca iti doresti sa te bucuri de beneficiile legumelor de toamna, opteaza pentru supe preparate rapid. Poti sa prepari supa de mazare, supa de fasole sau supa de dovleac. Iti doresti sa ai o alimentatie mult mai bogata in minerale si nutrienti? Prepara supe consistente, combinand mai multe legume. Daca vrei sa incerci o reteta sanatoasa, insa care iti satisface totodata pofta de ceva bun, iti recomand supa crema de conopida cu branza cu mucegai! Este o supa incredibil de aromata, care transforma orice pranz intr-o masa foarte nutritiva.

Foloseste condimente sanatoase in retetele de sezon

Condimentele nu numai ca ofera mai multa savoare retetelor, ci au si foarte multe beneficii asupra sanatatii. Turmericul este cunoscut pentru proprietatile sale antiinflamatorii, la fel si scortisoara sau rozmarinul. Adauga condimente in supele crema preferate sau in orice fel de preparate, mai ales daca nu-ti plac legumele si vrei sa le dai mai mult gust. Poti chiar sa prepari legume la tigaie (sotate), la care sa adaugi putina ceapa caramelizata. Experimenteaza cu condimentele, astfel incat sa gasesti combinatiile care iti plac cel mai mult.

CITESTE CONTINUAREA…

Recent Posts

Când ieși la pensie vrei să te muți în Franța sau Italia? Un american explică cum

Când ieși la pensie vrei să te muți în Franța sau Italia? Un american explică…

26 de minute ago

Ce este sentimentul de EUFORIE pe care unii oameni îl experimentează înaintea morții. Explicațiile oamenilor de știință

Sentimentul de EUFORIE dinaintea morții. Deși majoritatea oamenilor experimentează un val copleșitor de frică înainte…

34 de minute ago

Cele mai seducătoare zodii feminine. Mihai Voropchievici: Pot să rupă orice relație și să seducă orice bărbat. Dacă își doresc ceva, obțin

Cele mai seducătoare zodii feminine din horoscop. Există cinci semne zodiacale ce trebuie luate în…

o oră ago

Cum recunoști o minciună și cum să te protejezi de mincinoși. Semne care te ajută să descoperi și cei mai mari maeștri ai înșelăciunii

Cum recunoști o minciună și cum să te protejezi de mincinoși. Într-o lume ideală, fiecare…

2 ore ago

Semnele mai puțin cunoscute ale cancerului de ficat. Cum să le recunoști și să acționezi rapid

Semnele mai puțin cunoscute ale cancerului de ficat. Cancerul de ficat este una dintre cele…

2 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Cancer ovarian