duminică, august 7, 2022

Bărbații în vârstă de 50 de ani pot pierde în jur de doi ani și trei luni din viață prin consumul de sare suplimentară, în timp ce femeile de aceeași vârstă își pot vedea speranța de viață scăzând cu aproximativ un an și jumătate, a concluzionat o cercetare.

Oamenii care pun sare pe mâncare se confruntă cu un risc crescut de a muri devreme, au descoperit noi cercetări.

Un studiu efectuat pe peste 500.000 de persoane a concluzionat că cei care adaugă mereu sare la masă au o șansă cu 28% mai mare de moarte prematură, comparativ cu persoanele care o fac rar sau niciodată.

Te-ar mai interesa: Horoscop 8-14 august. ACEASTĂ zodie trăiește o per...

De obicei, aproximativ trei din 100 de persoane cu vârsta cuprinsă între 40 și 69 de ani mor devreme în populația generală.

Dar cercetarea, publicată în European Heart Journal, a descoperit că o persoană în plus din 100 ar putea ceda la moarte prematură ca urmare a adaosului de sare.

Bărbații în vârstă de 50 de ani pot pierde în jur de 2,28 ani din viață prin consumul de sare suplimentară, a stabilit studiul.

Femeile de aceeași vârstă și-ar putea vedea speranța de viață scăzând cu aproximativ un an și jumătate.

Aproape 18.500 de decese premature (sub vârsta de 75 de ani) au fost înregistrate pe parcursul unei urmăriri la nouă ani după ce datele au fost colectate între 2006 și 2010.

Te-ar mai interesa: Laptele de aur, băutura MINUNE: ajută creierul, te...

prea multă sare

Noul studiu a fost condus de profesorul Lu Qi, de la Tulane University School of Public Health and Tropical Medicine din New Orleans, SUA.

Profesorul Qi, care a lucrat alături de colegii de la școlile de medicină de la Harvard, a spus: „În dieta occidentală, adăugarea de sare la masă reprezintă între 6%-20% din aportul total de sare și oferă o modalitate unică de a evalua asocierea dintre aportul obișnuit de sodiu și riscul de deces”.

Te-ar mai interesa: Alimentul comun care reduce riscul de deces. Nutri...

Chiar și o „reducere modestă” a aportului de sodiu poate duce la „beneficii substanțiale pentru sănătate”, a spus profesorul Qi.

Riscurile de moarte prematură legate de adăugarea de sare au fost ușor reduse la persoanele care au mâncat mai multe fructe și legume – totuși diferența nu a fost „semnificativă”.

„Deoarece studiul nostru este primul care raportează o relație între adăugarea de sare la alimente și mortalitate, sunt necesare studii suplimentare pentru a valida concluziile înainte de a face recomandări”, a spus dr. Qi, potrivit News Sky.

Te-ar mai interesa: Scandalul Gabi Bădălău- Claudia Părtrășcanu ia pro...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private