Sari la conținut

Ingredientul secret care pune metabolismul în mișcare. Consumat la micul dejun te poate slăbi până la 5kg fără dietă

Sursă foto: pixabay
Scorțișoara poate avea un impact pozitiv asupra sensibilității la insulină și a nivelului de zahăr din sânge

Metode de slăbit. Ingredientul uimitor care ajută la accelerarea metabolismului și cu ajutorul căruia poți pierde 5 kilograme într-o lună, fără niciun alt regim.

Este suficient să iei un mic dejun lejer zilnic, pe care să îl asortezi și condimentezi cu scorțișoară. Este excelent să îți începi ziua cu o linguriță de miere amestecată în apă călduță, în care ai pudrat jumătate de linguriță de praf de scorțișoară. Această combinație este deosebit de eficientă, întrucât scorţişoara acţionează asupra zahărului din sânge, contribuind la eliminarea lui înainte de a fi transformat în grăsime.

Studiile care au investigat potențialul metabolic al scorțișoarei se concentrează în principal pe modul în care anumiți compuși ai acestui condiment pot influența metabolismul energetic și capacitatea organismului de a arde grăsimi. Această zonă de cercetare este deosebit de interesantă, deoarece metabolismul joacă un rol crucial în reglarea greutății corporale și a stocării grăsimilor.

Cea mai relevantă componentă a scorțișoarei în ceea ce privește potențialul său metabolic este cinnamaldehida, un compus responsabil pentru aroma specifică a condimentului. Unele studii de laborator au arătat că cinnamaldehida poate activa proteine implicate în reglarea metabolismului grăsimilor și a termogenezei, procesul prin care organismul produce căldură prin arderea caloriilor și a grăsimilor. Aceasta a dus la speculații că consumul de scorțișoară ar putea stimula arderile calorice și să contribuie astfel la slăbire.

Scorțișoara crește sensibilitatea la insulină

Un alt aspect interesant este modul în care scorțișoara poate influența metabolismul glucozei. Studiile au investigat cum compușii activi din scorțișoară, în special cumarina și cinnamaldehida, pot avea efecte asupra glicemiei și a sensibilității la insulină. Unele dintre rezultatele preliminare sugerează că scorțișoara ar putea avea un efect pozitiv asupra acestor aspecte, dar există și discrepanțe între studii.

Un exemplu de studiu a implicat administrarea unui supliment de scorțișoară unui grup de participanți cu diabet de tip 2. Rezultatele au arătat o îmbunătățire semnificativă a sensibilității la insulină și o scădere a nivelului glicemiei în comparație cu grupul care a primit un placebo. Cu toate acestea, este important să menționăm că rezultatele nu au fost consistente în toate studiile, iar efectele observate pot fi influențate de diverși factori, cum ar fi doza de scorțișoară, durata studiilor și caracteristicile individuale ale participanților.

De asemenea, efectele scorțișoarei asupra glicemiei pot fi mai pronunțate în cazul persoanelor cu rezistență la insulină sau diabet de tip 2, decât în cazul persoanelor sănătoase.

Acest condiment este bogat în antioxidanți, combate stresul, temperează pofta de dulce și ne ajută să slăbim.

Miere și scorțișoară, amestec miraculos

Cunoscută și apreciată pentru beneficiile sale încă din Evul Mediu, noile descoperiri au arătat că scorțișoara este, totodată, benefică  și în prevenirea diabetului, dar și pentru memorie.

Specialiștii spun că putem face față tentațiilor dulci dacă ne înarmăm cu o cutiuță în care să păstrăm un amestec din scorţişoară, vanilie, coajă de portocală, cafea și pe care să o mirosim din când în când.

Scorțișoara se pudrează mereu crudă. Dacă este gătită va căpăta un gust amar.

Dieta cu scorţişoară şi miere de albine ne ajută scăpăm de 2 kilograme într-o săptămână fără prea mare efort și să aducem totodată organismului un aport semnificativ de vitamine, substanţe minerale, zaharuri, enzime, acizi organici, antioxidanţi.

Combinația de miere și scorțișoară a fost folosită de secole atât în medicina tradițională chineză cât și în cea indiană (Ayurvedia). Ambele ingrediente au proprietăți vindecătoare unice și sunt un bun remediu natural pentru numeroase boli.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel