Din cuprinsul articolului
Ingredientul surpriză care ajută la scăderea tensiunii arteriale. Dacă suferiți de hipertensiune arterială sau cel puțin acordați atenție deosebită a stării de sănătate, puteți începe prin a înlocui sarea cu un ingredient pe care foarte puțini oameni îl folosesc, potrivit nutriționistului.
Hipertensiunea arterială este o afecțiune cronică în care tensiunea arterială pe pereții arterelor rămâne în mod constant ridicată, forțând inima să se încordeze excesiv. Adesea legat de predispoziția genetică, boli concomitente sau obiceiuri incorecte, poate rămâne mult timp fără simptome vizibile și, prin urmare, este numit „ucigaș tăcut”. Consecințele includ un risc crescut de atac de cord, accident vascular cerebral, insuficiență cardiacă și leziuni renale și ale ochilor. Printre factorii care agravează această condiție, rolul sării este central.
Scăderea tensiunii arteriale

Excesul de sodiu împiedică, de fapt, munca rinichilor, promovează retenția de apă și crește volumul de sânge în circulație. Acest lucru duce la o creștere stabilă a presiunii și, în timp, accelerează uzura inimii și a arterelor. Reducerea sarii înseamnă protejarea întregului sistem cardiovascular: chiar și scăderile moderate au efecte măsurabile asupra stabilității presiunii și prevenirii complicațiilor. Din acest motiv se recomandă limitarea alimentelor bogate în sodiu, cum ar fi cârnați, brânzeturi în vârstă, gustări și produse ambalate, evitând adăugarea de sare în bucătărie sau la masă. O atenție deosebită trebuie acordată alimentelor procesate, ceea ce face esențială citirea cu atenție a etichetelor.
Tensiunea ridicată? Dieta mediteraneană promovează controlul
Vorbind despre dieta menită să promoveze controlul presiunii, un nutriționist italian bine-cunoscut, și anume Dr. Christian Faffini, a sugerat, într-o postare recentă pe o rețea de socializare, un ingredient savuros, care poate fi folosit ca înlocuitor pentru sare, pentru a aroma salatele. Acest ingredient, puțin cunoscut, dar super util, este o algă roșie comestibilă. Este bogată în minerale, cum ar fi potasiu, fier și magneziu. Are un gust savuros în mod natural, similar cu cel al mării.
Poate da mai multă aromă salatelor, legumelor și cerealelor. Pentru a-l folosi, doar toacă algele cu mâinile, care sunt uscate, sau se amestecă ușor, și se presară-l pe farfurie. Dacă doriți să reduceți sarea, dar nu renunțați la gust, prin urmare,ingredientul menționat poate deveni, potrivit expertului, un aliat eficient în bucătărie.