Sari la conținut

Îngrijirea tenului după 30 de ani

Stilul de viata pe care il avem incepe, de la varsta de 30 de ani, sa se oglindeasca in modul in care aratam. Imbatranirea este accelerata de deciziile pe care le luam zi de zi, pornind de la alimentatie, hidratare, pana la vicii si fenomenele naturale, cum ar fi vantul si frigul, ce usuca fata si razele puternice ale soarelui, ale caror efecte poate l-am ignorat.

Exista foarte multi factori care determina schimbarile ce au loc in corpul nostru, cele la nivelul tenului find cele mai vizibile. Celulele nu se mai regenereaza atat de repede, tesutul pielii se degradeaza, pierzand colagen si elastina, iar capacitatea pielii de a retine apa se micsoreaza considerabil, motiv pentru care apar ridurile. Acest lucru este insa inevitabil, din cauza faptului ca exista doua tipuri de riduri, cele cauzate de gesticulatia fetei si cele ce apar ca efect natural al procesului de imbatranire. Ridurile din jurul ochilor si gurii, de exemplu, sunt mai pronuntate la persoanele care rad mult, pe cand cele care se incrunta des au cutele de pe frunte mai accentuate. Asadar putem incerca sa amanam aparitia ridurilor printr-o ingrijire atenta a tenului, respectiv a unui stil de viata sanatos, sau, tinand cont de sfaturile medicilor, putem apela la diferite metode nechirurgicale.

Evitarea stresului
Nu constientizam pe moment, dar stresul ne poate afecta foarte mult tenul. De cele mai multe ori acesta duce la nopti nedormite, o alimentatie precara, chiar scaderea apetitului sau adoptarea unor vicii precum fumatul, care in timp au efecte negative asupra pielii. De asemenea, consumul excesiv de cofeina conduce la infundarea porilor pielii. Psihologii recomanda sa ne axam pe solutii mai mult decat pe problema in sine, iar pentru o gandire limpede sa apelam la plimbari prin natura.

Hidratarea
Apa reprezinta un element vital, astfel, pentru functionarea corecta a celulelor noastre, este nevoie de o hidratare corecta. Datorita rolului de a elimina toxinele si reziduurile din corp, cat si pentru a mentine pielea tanara, apa reprezinta un factor necesar corpului uman. Asadar este important sa ne hidratam constant si sa avem in vedere consumul de apa minim recomandat de catre specialist.

Odihna
Una dintre cele mai frecvente greseli pe care o facem este ignorarea ceasului nostru biologic. Cand responsabilitatile si stresul devin complesitoare, somnul este primul lucru la care tindem sa renuntam. Cu totii stim insa cat de usor apar si cum ne tradeaza cearcanele, dupa o noapte nedormita, iar crearea unui obicei din a pierde noptile duce la eliberarea unei cantitati mai mari de cortizol, care distruge colagenul si respectiv, elasticitatea pielii.

Demachierea
Tenul nostru este expus zilnic, de aceea demachierea este o prioritate in ritualul de ingrijire a femeilor. Fie ca obisnuim sau nu sa ne machiem, trebuie sa indepartam factorii externi, precum praful si microbii, dar si celulele moarte si alte impuritati. Astfel oferim luminozitate tenului nostru.

Elena Oceanu

Elena Oceanu este absolventa a sectiei ”Jurnalism și Științele Comunicării” la ”Universitatea din București”, a început activitate a de jurnalist la ”Evenimentul Zilei”, în prezent fiind editor la publicația ”Doctorul Zilei”.

Etichete:

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel