luni, iulie 4, 2022

Începând cu 13 iunie, aproximativ 10% din cazurile de COVID-19 din SUA au fost identificate ca varianta delta, o mutație detectată pentru prima dată în India. Oamenii de știință încă încearcă să-și dea seama cât este de periculoasă.

Varianta delta COVID-19, cunoscută și sub denumirea de B.1.617.2, este acum varianta dominantă în India și Marea Britanie, iar cazurile cresc în SUA, ponderea cazurilor sale fiind mai mult decât dublată în ultimele două săptămâni, de la 3% la 10%.

Te-ar mai interesa: Cristina Bălan, mamă a gemenilor cu sindrom Down: ...

Varianta delta a fost principalul vinovat în timpul creșterii recordului COVID-19 al Indiei la începutul acestei primăveri. Varianta este, de asemenea, responsabilă pentru o nouă creștere a cazurilor din Marea Britanie, care se așteaptă să amâne ridicarea restricțiilor.

Fostul șef al FDA, dr. Scott Gottlieb, a declarat  că varianta delta va deveni probabil tulpina dominantă în SUA și ar putea duce la mai multe focare pentru persoanele nevaccinate începând cu această toamnă.

Care este varianta delta și de unde a venit?

Varianta delta a fost detectată pentru prima dată în India în octombrie 2020. Este listată ca „Variantă de îngrijorare” de către Organizația Mondială a Sănătății.

Te-ar mai interesa: Vești despre românca ucisă de un rechin. MAE: Se a...

Varianta este doar una dintre multele mutații detectate în timpul pandemiei COVID-19, care se alătură cel puțin altor opt variante detectate în întreaga lume. Mutațiile virale fac parte din progresia naturală a virușilor ca tactică de supraviețuire.

Este varianta delta mai periculoasă decât altele?

Răspunsul scurt este – încă nu suntem siguri. Dar există câteva dovezi timpurii care sugerează că ar putea fi.

Oficialii din domeniul sănătății din Marea Britanie au spus că consideră că varianta delta este „semnificativ mai transmisibilă” decât varianta Alpha (B.1.1.7, Marea Britanie). Varianta reprezintă acum peste 90% din cazurile noi din Marea Britanie.

Te-ar mai interesa: Reacții adverse ale ibuprofenului: semnul de pe gl...

Unii cercetători consideră că este cea mai contagioasă variantă pe care am văzut-o până acum, dar alții interpretează primele date cu mai multă precauție, observând că comportamentul uman și restricțiile relaxate din întreaga lume ar putea fi, de asemenea, propulsor.

Totuși, medicii de pe teren raportează simptome și cazuri mai grave. În China, medicii au raportat că pacienții se îmbolnăvesc mult mai repede, precum și că au dezvoltat diferite simptome, cum ar fi dureri de stomac, greață, dureri articulare și chiar pierderea auzului. Dar sunt necesare mai multe date.

Te-ar mai interesa: Alimente care pot ajuta la scăderea riscului de ca...

Datele din Marea Britanie sugerează că varianta Delta ar putea provoca un risc crescut de spitalizare în comparație cu tulpina Alpha, potrivit Public Health England (PHE).

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private