duminică, ianuarie 23, 2022

O durere de cap, dureri în gât și curgerea nasului sunt acum cele mai frecvent raportate simptome legate de infecția cu Covid în Marea Britanie, spun cercetătorii, confrom BBC.

Prof. Tim Spector, care conduce studiul Zoe Covid Symptom, spune că infectarea cu varianta Delta se poate simți „mai mult ca o răceală agresivă” pentru persoanele mai tinere.Dar, deși s-ar putea să nu se simtă foarte rău, ar putea fi contagioși și ar putea pune pe alții în pericol.

Te-ar mai interesa: HOROSCOPUL RUNELOR 24 -30 ianuarie 2021. Pe aceast...

Oricine crede că poate avea Covid ar trebui să facă un test.

„De la începutul lunii mai, echipa noastră de cercetători analizează simptomele înregistrare în aplicația noastră. Am constatat că nu mai sunt cele pe care le știam”, spune Tim Spector.

Schimbarea simptomelor a început să apară o dată cu creșterea numărului de cazuri de persoane infectate cu varianta Delta a coronavirusului. Această variantă a fost identificată inițial în India, iar în acest moment este sursa pentru  90% dintre infecțiile cu SARS-CoV-2 din Marea Britanie.

Deși febra rămâne un simptom comun celor două tipuri de coronavirus, pierderea mirosului și a gustului nu mai sunt prezente în topul celor 10 simptome pe care le prezintă persoanele infectate cu SARS-CoV-2.

Te-ar mai interesa: Arnold Schwarzenegger a fost implicat într-un acci...

„Varianta aceasta de coronavirus funcționează un pic diferit. Oamenii au impresia că suferă de vreo răceală sezonieră și continuă să meargă la petreceri… nu se gândesc că este COVID-19. Așa nu fac decât să-i infecteze pe ceilalți. Și asta nu face decât să înrăutățească situația actuală. Acesta este un mesaj pentru cei tineri: persoanele de vârsta voastră au simptome ceva mai ușoare. Vă veți simți ca în cazul unei răceli banale, dar un pic mai rele, veți avea starea aceea de oboseală, iar asta înseamnă că trebuie să vă testați și trebuie să stați acasă”, a explicat profesorul Tim Spector.

Te-ar mai interesa: STUDIU: Infecțiile ușoare cu COVID-19 pot duce la ...

În mod similar, studiul Imperial College London React efectuat pe un eșantion de mai mult de un milion de oameni din Anglia – atunci când varianta Alpha era dominantă în Marea Britanie – a găsit o gamă largă de simptome suplimentare legate de Covid.

Frisoanele, pierderea poftei de mâncare, durerile de cap și durerile musculare au fost legate cel mai puternic  legate de infectare, alături de simptomele clasice.

Te-ar mai interesa: Tratamentul de cancer de col uterin din ce în ce m...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri

Stiri Calde (citeste aici)

spitale private