vineri, august 12, 2022

Simptome Covid, la un an de la vindecare. Aproape un sfert dintre persoanele care au avut COVID au probleme cu memoria şi concentrarea, la câteva luni după ce au trecut prin boală, arată un studiu publicat în jurnalul medical JAMA Network Open, citat de Business Insider.

„În acest studiu, am găsit o frecvență relativ ridicată a deficiențelor cognitive, la câteva luni după ce pacienții au contractat COVID-19″, au transmis Jacqueline Becker și alți cercetători de la Școala de Medicină Icahn din New York, realizatorii studiului. Potrivit acestora, viteza de procesare a informației, codificarea memoriei și accesarea amintirilor au fost deficitare la cea mai parte a pacienților spitalizați. Cercetătorii au examinat 740 de pacienţi de la centrul Mount Sinai din New York.

Te-ar mai interesa: Masacrul de la Bascov a fost premeditat! Detalii t...

Află ce vitamine te ajută să-ți îmbunătățești memoria și concentraea

„Pur și simplu nu pot funcționa”

Aceștia au fost testați între aprilie 2020 și mai 2021. Toți aveau cel puțin 18 ani și nu aveau antecedente de demență. Cercetătorii au descoperit că pacienții, la aproximativ șapte sau opt luni după ce au contractat boala, prezentau semne de afectare cognitivă, precum probleme cu memoria și capacitatea de a stoca noi amintiri, cât şi afectarea capacităţii de judecată şi planificare. Unii dintre acești pacienți „pur și simplu nu pot funcționa”, a declarat profesorul de psihiatrie dr. Helen Lavretsky pentru NBC News.

Te-ar mai interesa: Scoasă cu ambulanța din emisiunea „Vorbește Lumea”...

„Nu pot gândi. Și le este afectată memoria”, susţine acesta. Cercetarea a arătat că pacienții cu cel mai mare risc de a prezenta semne de afectare cognitivă au fost cei spitalizați pentru COVID-19. De asemenea, unii pacienți care au primit tratament în secția de urgență a spitalului au prezentat o scădere a funcției creierului.

Vitamina care previn pierderile de memorie

Unul dintre efectele pe termen lung ale COVID-19 este „ceața creierului” sau dificultățile de gândire și concentrare, potrivit Centrului pentru Prevenirea și Controlul Bolilor din SUA. În iunie, un alt studiu, care se bazează pe datele colectate de Biobank în Marea Britanie, sugera că supraviețuitorii COVID suferă în timp pierderi de materie cerebrală cenușie.

Te-ar mai interesa: Interviu Doctorul Zilei. Alexandra Tănase, omul cu...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private