sâmbătă, august 20, 2022

Imediat ce ajungi în Ciugud întâlneşti o realitate parcă desprinsă dintr-un sat din străinătate deoarece străzile sunt asfaltate, trotuarele îngrijite, spaţiul verde şi copacii tăiaţi. Dacă nu ai auzi din când în când câte un „Ziua bună“ sau „No, bine te-am găsit vecine“ ai tinde să crezi că nu eşti în România. Ordinea nemţească se vede atât pe străzile şi străduţele comunei, dar şi în curţile oamenilor, în modul în care îşi îngrijesc casele fiind parcă într-o întrecere continuă pentru a demonstra care este mai gospodar. Grija pentru frumos se întâlneşte peste tot, pornind de la iarba tunsă din faţa caselor, până la curăţenia de pe străzi.

Te-ar mai interesa: Planta care vindecă afecțiunile pancresului și aju...

Comuna Ciugud a lansat, marți, 4 mai 2021, campania „Vaccinare la poarta ta!”, inițiativă ce are ca scop stimularea vaccinării în zona rurală și sprijinirea persoanelor care doresc să se vaccineze. Astfel, orice persoană, cu vârsta peste 18 ani, poate să se programeze on-line, telefonic sau prin sms pentru a fi imunizată.

Ulterior, în perioada 14 – 16 mai 2021, echipe medicale mobile vor veni în fiecare sat al comunei pentru acțiunea de vaccinare. Centrele mobile de vaccinare vor fi organizate în puncte cât mai apropiate de locuințele doritorilor, astfel încât aceștia să nu fie nevoiți să se deplaseze.

Te-ar mai interesa: Țara în care tinerii sunt îndemnați să bea mai mul...

„Echipa Primăriei Ciugud lansează campania „Vaccinare la poarta ta!” prin care dorim să îi ajutăm pe cetățenii din satele Ciugudului, care nu au reușit să se vaccineze din cauza lipsei de timp sau pentru că, din varii motive, nu au putut să se deplaseze la centrele de vaccinare din Alba Iulia. Vaccinarea este un act voluntar, însă vă rugăm să vă bazați decizia pe care o veți lua în privința imunizării pe informații din surse oficiale și pe studii puse la dispoziție de specialiștii în sănătate. Am lansat această campanie pentru că vaccinarea este modul prin care ne protejăm sănătatea noastră și a celor dragi, dar este și soluția prin care viața în comunitatea noastră poate reveni la normal”, a spus Gheorghe Damian, primarul comunei Ciugud.

Te-ar mai interesa: Deshidratarea ar putea fi o cauză a hipotensiunii....

Programarea în cadrul campaniei „Vaccinare la poarta ta!” poate fi făcută până în data de 12 mai prin e-mail, telefonic, prin sms sau la medicii de familie din comuna Ciugud.

Posibilități de programare:

On-line, printr-un e-mail trimis la office@primariaciugud.ro.

Telefonic sau printr-un sms trimis la numărul de telefon 0786 571 042 (Sorin Poparadu).

Prin medicii de familie din Comuna Ciugud:

Te-ar mai interesa: Un medicament vechi ajută la creșterea părului, sp...

0765/049660 – pacienții care sunt în lista doamnei dr. Ileana Popescu

0762/372422 – pacienții care sunt în lista doamnei dr. Cerasela Săndoiu

În paralel, Ciugudul continuă și campania de informare „#VACCIN cu informații oficiale” prin care oferă informații utile despre vaccinarea națională împotriva COVID – 19. Pe site-ul administrației locale sunt oferite prospectele oficiale ale vaccinurilor, detalii privind programarea națională, răspunsuri la întrebări, raportări, dar și alte informații provenite din surse oficiale, respectiv instituțiile care gestionează domeniul sănătății și vaccinarea.

Te-ar mai interesa: Tot mai mulți copii, afectați de un nou virus. Iat...

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private