miercuri, decembrie 7, 2022

Adrian Marinescu, despre renunțarea la mască: „Nu mai este nevoie să existe derapaje/Trebuie să fie o variantă alternativă la vaccinare”.

Directorul medical al Institutului Matei Balș este de părere că măsurile de relaxare trebuie să vină „pas cu pas”. În contextul în care premierul Cîțu a declarat marți că românii ar putea renunța la masca de protecție în luna august a acestui an, Adrian Marinescu a explicat cum va putea fi posibil această relaxare.

Te-ar mai interesa: Șeful Pfizer a refuzat, din nou, audierea privind ...

Specialist, despre renunțarea la mască: Nu mai este nevoie să existe derapaje

„Suntem într-o situație echilibrată, dar trebuie să înțelegem că măsurile de relaxare trebuie să vină pas cu pas. Ce ne interesează acum este să menținem. (…) La mască vom renunța, în primul rând, în spațiul liber și foarte probabil că se va întâmpla.

Vă aduceți aminte că discutam și acum câteva luni, că spre finalul verii sau în a doua parte a verii, în mod logic, vor veni aceste măsuri de relaxare și vorbim în primul rând de spațiul public. Dar vor urma, în cazul în care situația rămâne echilibrată, și restul de măsuri.

La un moment dat vom avea și anumite petreceri care se vor putea face, dar lucrurile vor veni treptate și trebuie să înțelegem că nu mai este nevoie să existe derapaje”, a declarat dr. Adrian Marinescu, potrivit Antena 3.

Te-ar mai interesa: Cipuri implantate în creier. Elon Musk începe test...

1 august, data la care se renunță la mască?

Vaccinarea reprezintă un pion important în combaterea pandemiei, iar cu cât mai mulți români se vor vaccina, cu atât mai repede ar putea fi posibilă revenirea la petreceri și evenimente private, explică medicul Adrian Marinescu.

„Haideți să ne gândim de ce s-a propus data de 1 august ca moment de renunțare la mască. Până atunci, un procent foarte mare din populație va fi vaccinată. Este clar că dacă vom avea o vaccinare extinsă, atunci vor veni și măsurile. Această idee cu petrecerile private și persoanele vaccinate e de luat în calcul.

Te-ar mai interesa: Câți bani a primit despăgubiri o femeie din Iași c...

Doar că trebuie să fie suficient de extinsă vaccinarea, ca măsura să fie valabilă pentru cât mai multă lume”, a mai adăugat medicul.

Adrian Marinescu: Trebuie să fie o variantă alternativă la vaccinare

Medicul Adrian Marinescu a precizat că, pentru a nu exista discriminare, sunt posibile trei variante de relaxare a măsurilor. Vaccinarea, infectarea cu Covid, prin urmare, existența anticorpilor, sau testul anti-covid negativ.

„Acesta este și motivul pentru care nu se iau aceste măsuri imediat. Tocmai pentru că se dorește să fie o vaccinare care se referă la cât mai mulți oameni și atunci nu va mai fi discriminare dacă suntem toți vaccinați.

Te-ar mai interesa: Pulsul mare triplează riscul de accident vascular ...

Din punctul meu de vedere poate fi o variantă alternativă. Trebuie să fie o variantă alternativă la vaccinare. Important e sa fie una dintre cele trei. Fie că am trecut prin boală și avem anticorpi, fie că ne-am vaccinat fie că avem un test COVID-19 negativ”, a mai precizat medicul Adrian Marinescu.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private