Sari la conținut

Înjurăturile ameliorează durerea. Avertismentul oamenilor de știință

Înjurăturile ajută la ameliorarea durerii atunci când oamenii se rănesc, a constatat un sondaj, iar cele mai bune sunt cele care încep cu F și se termină cu K.

Înjurăturile există de secole și reprezintă un fenomen lingvistic uman aproape universal. Acesta apelează la centrele emoționale ale creierului și pare să apară în creierul drept, în timp ce cea mai mare parte a producției de limbaj are loc în emisfera cerebrală stângă a creierului.

Înjurătura poate declanșa o creștere a adrenalinei, o formă naturală de ameliorare a durerii.

Înjurăturile ameliorează durerea

Sondajul realizat de agenția de cercetare Perspectus Global pe un eșantion de 2.000 de britanici a arătat că, în medie, o persoană înjură de nouă ori pe zi. De 10 ori în cazul bărbaților și de opt ori în cazul femeilor.

 

În total, 64% au spus că cuvintele urâte îi ajută la eliminarea durerii când se lovesc la un deget de la picior sau se rănesc. Teoria conform căreia înjuraturile funcționează ca un analgezic natural este susținută, astfel, științific.

„Când oamenii înjură, poate activa amigdala care declanșează un răspuns de luptă sau de fugă. Acest lucru duce apoi la un val de adrenalină, o formă naturală de calmare a durerii”, a spus dr. Rachel Taylor, neuropsiholog, potrivit Daily Mail

Avertismentul oamenilor de știință

Dar dr. Taylor a adăugat că efectul este atenuat pentru cei care obișnuiesc să înjure tot timpul. Aceasta este o veste proastă pentru cei 17% dintre noi care recunosc că „înjură ca un soldat”.

Comentariile sale se bazează pe un studiu realizat în 2009 de oamenii de știință de la Universitatea Keele, care au descoperit că înjurăturile pot produce o ameliorare a durerii pe termen scurt.

Sondajul a 2.000 de oameni pentru agenția de informații Perspectus Global a mai arătat că 28% dintre noi nu suntem deranjați de înjurături. Cu toate acestea, 26% cred că lumea ar fi un loc mai bun fără ea.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel