Sari la conținut

Înlocuitorul de zahăr care îmbunătățește somnul și memoria

semnele distinctive ale bolii Alzheimer
Sursă foto: Getty Images
semnele distinctive ale bolii Alzheimer

Înlocuitorul de zahăr care îmbunătățește somnul și memoria. Curmalele, căci despre ele vorbesc experții, pot fi folosite ca înlocuitori ai zahărului în anumite măsuri. Ele conțin în mod natural zaharuri și pot adăuga dulceață în preparatele culinare.

Un fruct extrem de util care este popular ca înlocuitor al zahărului, este bogat în nutrienți importanți, cu multe beneficii pentru sănătate, inclusiv scăderea colesterolului, îmbunătățirea memoriei și îmbunătățirea calității somnului.

Datorită conținutului ridicat de potasiu, curmalele sunt bune pentru sistemul cardiovascular și sistemul nervos și, de asemenea, ajută la normalizarea activității tractului gastrointestinal, spune Michael Krupein de la Johns Hopkins Bloomberg School.

Beneficiile curmalelor pentru sănătate

Deși unii ar putea fi îngrijorați de conținutul de zahăr al curmalelor, acestea au de fapt un indice glicemic scăzut datorită conținutului lor de fibre, ceea ce le face un înlocuitor excelent pentru cei care sunt la dietă. Curmalele sunt bogate în antioxidanți, cum ar fi antioxidanți fenolici și flavonoide, care ajută la protejarea celulelor de deteriorare și la menținerea sănătății.

Beneficiile curmalelor
Sursă foto: arhiva Doctorul Zilei

Curmalele sunt sănătoase pentru inimă, îmbunătățește somnul și memoria

De asemenea, sunt bogate în fibre, care promovează o digestie sănătoasă și ajută la gestionarea greutății. Curmalele sunt sănătoase pentru inimă, cu antioxidanți și fibre care ajută la reducerea inflamației și susțin sănătatea mușchilor inimii. Conținutul lor de fibre promovează nivelul sănătos al colesterolului din sânge și al trigliceridelor. Acest produs poate fi util si pentru întarirea oaselor datorita continutului de minerale precum fosfor, magneziu si calciu, potrivit sursei.

Curmalele conțin compuși antioxidanți, cum ar fi polifenolii, care pot reduce inflamația pentru a susține sănătatea inimii. Iar fibrele din compoziția lor contribuie la un nivel sănătos de colesterol și trigliceride.

Cu toate acestea, curmalele sunt o sursă de calorii și carbohidrați și trebuie consumate cu moderație, mai ales în cazul persoanelor care urmăresc o dietă strictă cu un conținut scăzut de carbohidrați sau zahăr.

O reteta delicioasa cu curmale: „Trufe cu curmale si ciocolata”.

Ingrediente:

  • 200 de grame de curmale
  • 100 de grame de ciocolata amaruie
  • 50 de grame de unt
  • 50 de grame de alune sau nuci maăcinate
  • 1 lingurita de extract de vanilie
  • 1 lingură de miere

Mod de preparare:

  • Pune curmalele într-un bol cu apa calda pentru a se înmuia. Lasale acolo timp de 10-15 minute.
  • Scurge bine curmalele și pasează-le folosind un blender sau robot de bucătărie până obții o pasta omogena.
  • Într-un vas lateral, topește ciocolata amăruie la bain-marie.
  • Adaugă untul și amesteca bine până obții o compoziție neteda.
  • Adaugă pasta de curmale, alunele măcinate, extractul de vanilie și mierea peste ciocolata topita și amesteca până se încorporează toate ingredientele.
  • Lasă compoziția să se răcească la temperatura camerei timp de aproximativ o ora.
  • Când este suficient de rece și ușor de manevrat, ia cantități mici de compoziție și formează bile.
  • Aranjează trufele pe un platou și lasă-le la frigider pentru cel puțin 2 ore pentru a se întări.
  • Servește trufele cu curmale și ciocolata că desert sau gustare delicioasa.

Aceasta rețetă simpla și rapida de trufe cu curmale și ciocolata este perfecta pentru cei care doresc ceva dulce sănătos și naturala. Pofta buna!

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel