Sari la conținut

Insectele care terorizează România! Mare atenție

beauty - pixabay

Au apărut insectele care terorizează din nou România.  Sfaturi de ultimă oră pe care trebuie să le urmați cu sfințenie.

Este invazie de insecte în oraşul Drobeta-Turnu Severin şi în alte localităţi din judeţul Mehedinţi, favorizate de căldură, dar şi de perioada secetoasă şi de vegetaţie.

Acese insecte denumite afide s-au înmulţit neobişnuit şi creează disconfort oamenilor. Sunt însă şi un pericol pentru culturi, potrivit RRA.

Semnale privind invazia neobişnuită de insecte au venit din localităţi aflate pe toată raza judeţului Mehedinţi.

Caise - Pixabay
Caise – Pixabay

În zonele rurale oamenii nu se plâng doar de disconfortul creat, ci şi de faptul că insectele care fac parte din specia afidelor afectează culturile de legume şi mai ales roşiile.

La Drobeta-Turnu Severin însă, oraşul se confruntă cu o invazie, pe care locuitorii spun că nu au mai întâlnit-o. Oamenii se plâng că nu pot merge pe stradă din cauza acestor insecte, care le pătrund în ochi sau în cavitatea bucală atunci când respiră.

Cu ajutorul unui avion, autorităţile au efectuat o acţiune de combatere a ţânţarilor, care însă nu a avut efect şi asupora afidelor, acestea înmulţindu-se şi mai mult.

Pot afidele să muște oamenii?

Aceste insecte nu mușcă ființele umane și nu mestecă frunzele plantelor. În schimb, aceste insecte mici, cu corp moale, introduc piese bucale microscopice subțiri, străpungătoare, în floemul din frunzele și tulpina plantei și se hrănesc cu sucuri bogate în zahăr. … Saliva împiedică vindecarea rănilor, determinând frunzele să se încurce și să devină distorsionate.

Afidele pot provoca iritații ale pielii?

Pielea nu acceptă invazia. Pe măsură ce acarienii fac vizuini și depun ouă în interiorul pielii, infestarea duce la mâncărime necruțătoare și la o erupție furioasă ”. Afidele sunt mici insecte care sug seva și membri ai superfamiliei Aphidoidea.

Pot afidele să intre în piele?

Afidele nu pot mușca fizic oamenii . Au piese bucale foarte specializate pentru modul în care se hrănesc cu țesutul vegetal și modul în care aceste părți sunt structurate înseamnă că nu pot mușca oamenii. Dacă ar încerca, ar fi incapabili să mestece prin țesutul animal care este pielea umană, potrivit lwvworc.org.

Sunt afidele albe dăunătoare oamenilor

Deși afidele lânoase nu sunt periculoase sau otrăvitoare pentru oameni , ele sunt considerate o pacoste notabilă; iritantul în sine provine din ceea ce produc afidele lânoase – miere.

Pot afidele să te îmbolnăvească?

De fapt, afidele sunt total comestibile . În funcție de plantele pe care le-au mâncat, acestea pot varia de la ușor amare la dulci. Totuși, ar putea cauza probleme pentru produsele rămase ale prietenului tău.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel