luni, martie 20, 2023

Insomnia ascunde boli grave! Medicii spun că lipsa somnului are efecte negative asupra oamenilor. Medicii spun ce ți se poate întâmpla după câteva nopți nedormite.

Insomnia este boala tăcută de care suferă majoritatea oamenilor. Specialiștii atrag atenția, însă, că insomnia este, de fapt, efectul unor alte boli grave, precum diabetul, bolile cardiace sau pulmonare.

Insomnia este deja o problemă de sănătate care afectează mare parte a populație, fie că vorbim de copii, adulți sau vârstnici.

Te-ar mai interesa: Dr. Adina Alberts: TOP 6 alimente care alungă anxi...

Însa insomnia apare și din cauza unor boli grave, atrag atenția medicii.
Aceștia spun că, de multe ori, descoperă boli de respirație, afecțiuni cardiace sau alte boli cronice în rândul pacienților care au insomnii.

Studiile recente de specialitate din SUA arată ca cel puțin 1 din 10 pacienți se confruntă cu această problemă, însă 1 din 2 adulți se confruntă cel puțin o dată în viață cu insomnia, pe termen scurt sau lung.

În plus, cei care nu dorm suficient au un risc mai mare de a face un atac de cord, atrag atenția specialiștii și studiile americane.

Obezii au un risc crescut de a li se opri respirația în timpul somnului, atrag atenția medicii, încât dorm cu teamă și stres, de aici lipsa somnului și apariția altor probleme grave de sănătate.

Te-ar mai interesa: Medic român celebru în SUA: Niciun medicament din ...

Nici suplimentele alimentare nu sunt indicate pe termen lung, mai ales medicamentele pentru că pot duce la dependență.

Inclusiv creierul uman și funcțiile cognitive sunt afectate, dacă dormi doar cinci ore pe noapte.Cercetătorii au descoperit că performanța creierului scade semnificativ, atingând un nivel similar cu cel al unei persoane vârstnice. Privarea severă de somn conduce la o îmbătrânire cu aproape opt ani a creierului uman.

Te-ar mai interesa: Mesaj important pentru o zodie. Numerolog: Simbolu...

De câte ore de somn avem nevoie?

Adolescenții trebuie să se odihnească minimum opt ore pe noapte, în timp ce adulții tineri și de vârstă medie trebuie să doarmă cel puțin șapte ore, dar nu mai mult de opt jumătate, potrivit antena3.ro.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private