sâmbătă, aprilie 1, 2023

Institutul Național de Sănătate Publică (INSP) a raportat că, la nivel național, numărul total de infecții respiratorii acute este cu 39% mai redus față de numărul sezonului precedent. Cum se poate explica acest lucru?

Conform raportului săptămânal, Institutul Național de Sănătate Publică (INSP) a declarat că, la nivel național, numărul total de cazuri de infecții respiratorii acute (gripă clinică, IACRS și pneumonii) a fost de 24.187, cu 39% mai mic comparativ cu cel înregistrat în aceeași săptamână a sezonului precedent (39.657) și cu 12.4% mai mic comparativ cu cel din săptămâna anterioară (27.633).

Te-ar mai interesa: Drojdia roşie, un elixir pentru inimă, antidotul c...

În săptămâna 28.12.2020 – 03.01.2021 au fost raportate la nivel național 15 cazuri de gripă clinică comparativ cu 487 cazuri înregistrate în aceeași săptămână a sezonului anterior.

De asemenea, nu a fost comunicat niciun deces confirmat cu virus gripal și nu au fost inregistrate cazuri noi confirmate de gripă.

Până la data de 03.01.2021 au fost vaccinate antigripal 1.697.583 persoane din grupele la risc, cu vaccin distribuit de Ministerul Sănătății.

Cum se poate explica acest lucru?

Numărul atât de scăzut din acest sezon poate fi rezultatul tuturor măsurilor de restricție și de igienă pe care oamenii le-au practicat în ultimul timp.

Te-ar mai interesa: Bacteria periculoasă care face ravagii în rândul c...

O persoană se poate infecta cu virusul gripal fie de la o persoană (inspirând particulele virale eliminate de aceasta), fie de pe suprafețe infectate, unde virusul poate supraviețui 48 de ore.

Este esențial, mai ales în contextul actual de pandemie Covid-19, să prevenim răspândirea gripei. Acest lucru este foarte important, întrucât specialiștii consideră că este posibil să te infectezi cu virusul gripal și Covid-19 în același timp, ceea ce poate fi fatal.

Te-ar mai interesa: Cele mai bune ceaiuri pentru ficatul gras, încărca...

Astfel, purtarea măștii, distanțarea socială și igiena corespunzătoare pot fi elementele care ne-au salvat și de gripa acestui sezon rece. Pe lângă vaccinul antigripal, măsurile de restricție folosite pentru combaterea virusului SARS-CoV-2 sunt eficiente și împotriva oricărui virus ce provoacă infecții respiratorii, precum este și cel care provoacă gripa.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private