miercuri, martie 22, 2023

În jur de 13.500 de persoane vaccinate anti-covid. 37 de reacții adverse de la începutul campaniei de imunizare în masă

Numărul total al persoanelor vaccinate anti-Covid până joi, în România, este de 13.596, potrivit raportărilor Centrului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva Covid-19 (CNCAV).

Potrivit datelor puse la dispoziția CNCAV de către Institutul Național de Sănătate Publică, prin aplicația Registrul Electronic Național al Vaccinărilor (RENV), care ține evidența vaccinărilor, situația din ziua de 3 ianuarie, ora 17.00, este următoarea.

Te-ar mai interesa: Remedii naturale împotriva infecțiilor urinare. Of...

În jur de 13.000 de persoane vaccinate anti-covid. 37 de reacții adverse de la începutul campaniei de imunizare în masă

1. Număr de persoane vaccinate anti-covid cu vaccinul Pfizer BioNTech (în ultimele 24de ore, prima administrare): 354 de persoane

2. Număr total de persoane vaccinate anti-covid cu vaccinul Pfizer BioNTech (începând cu data de 27 decembrie 2020, prima administrare): 13.596 de persoane.

3. Număr de reacții adverse înregistrate la nivelul centrelor de vaccinare (în ultimele 24 de ore):

  • 1 reacție comună și minoră, dintre care: – 0 reacții de tip local
  • 1 reacție generală

„Din 4 ianuarie ar trebui să avem 20.000 de persoane vaccinate pe zi. Trebuie menţionat că astăzi avem 13.200 de persoane vaccinate şi încă un lucru foarte important, activitatea de vaccinare a fost începută într-un număr relativ mic de centre de vaccinare. Sunt circa 47 de centre de vaccinare care au avut activitate în aceste zile începănd cu acele 10 centre medicale de linie 1.”, a declarat col. dr. Valeriu Gheorghiță, coordonator al campaniei de imunizare.

Te-ar mai interesa: Cea mai TOXICĂ băutură alcoolică. Riscul de a face...

4. Număr de reacții adverse înregistrate la nivelul centrelor de vaccinare (începând din 27decembrie 2020): 37 reacții comune și minore, dintre care:

  • 7 reacții locale cu durere la locul injectării
  • 30 reacții generale (febră, cefalee, mialgii, artralgii, astenie, alergii de tip urticarie)

În intervalul 31.12.2020 – 02.01.2021, potrivit raportărilor ANMDMR, comunicate astăzi, 3ianuarie a.c., Institutului Național de Sănătate Publică (INSP), numărul de reacții adverseînregistrate la nivelul centrelor de vaccinare este de 9 reacții comune și minore, dintre care:

Te-ar mai interesa: Dr. Bilic, reguli de urmat în dieta pentru slăbit:...

  • 3 reacții de tip local
  • 6 reacții generale

„Facem precizarea că astăzi, 3 ianuarie, programările au vizat personalul medical aflat în ture sau servicii de gardă. De asemenea, menționăm că programul centrelor de vaccinare se încheie la ora 20.00, motivpentru care numărul vaccinărilor realizate în intervalul orar 17.00 – 20.00 va fi reflectat înraportarea din ziua următoare”, se arată în comunicatul CNCAV.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private