Sari la conținut

Insuficiență cardiacă: un simptom din stomac ce nu trebuie trecut cu vederea

abdomen dureros
Sursa forto: arhiva Doctorul Zilei
cauze abdomen dureros: constipare, ulcer, intestin iritabil

Insuficiență cardiacă: Un simptom din stomac ce nu trebuie trecut cu vederea.

Insuficiența cardiacă este o afecțiune în care inima nu reușește să pompeze sângele în mod eficient în organism. Este o consecință a vârstei, a tensiunii arteriale crescute sau a unei inimi slabe, în cele mai multe cazuri din cauza unei boli de inimă subiacente.

Și, cu toate că există mai multe simptome de insuficiență cardiacă, cum ar fi oboseală, slăbiciune, bătăi rapide ale inimii, durere în piept și dificultăți de respirație, a fost subliniat recent un nou simptom care nu este adesea legat de afecțiune, dar ar putea fi un semn de avertizare semnificativ – si are legatura cu abdomenul.

Insuficiență cardiacă: un simptom din stomac ce nu trebuie trecut cu vederea

Potrivit Clinicii Mayo, umflarea abdominală ar putea fi un semn precoce al insuficienței cardiace.

Pe lângă aceasta, alte semne sunt:

1. Dureri abdominale

2. Greață

3. Lipsa poftei de mâncare

4. Creștere rapidă în greutate

Când apare insuficiența cardiacă, acumularea de sânge are loc în jurul corpului, inclusiv în burtă. Acest lucru poate provoca umflarea abdomenului și este cunoscut sub numele de congestie care începe de obicei în piept.

În acest caz, este important să consultați un medic cât mai devreme.

Cum contribuie bolile de inimă la insuficiența cardiaca?

Bolile de inimă pot fi cauzate de acumularea de grăsimi în artere care le poate îngusta, crește tensiunea arterială și slăbește inima.

Alte cauze ale bolilor cardiace sunt:

1. Diabet

2. Niveluri ridicate de zahăr din sânge

3. Hipertensiune arterială necontrolată

4. Niveluri de colesterol prost gestionate

Majoritatea bolilor de inimă sunt o consecință a alegerilor necorespunzătoare ale stilului de viață. Prin urmare, se recomandă să încercați următoarele pentru ușurare:

  • Pierdere în greutate
  • Tratarea obezității
  • Adoptarea unei diete sănătoase
  • Evitarea consumului de alcool si tutun

În cazul unor simptome sau factori de risc, cum ar fi antecedentele familiale, medicii pot recomanda un test de sânge pentru a stabili starea de sănătate. Uneori, poate fi recomandată și o examinare pulmonară pentru a verifica acumularea de lichid în tractul respirator.

Carmen Alecu
Alecu Carmen

Absolventă de Jurnalism. Am inceput sa lucrez in presa in 2000, la Abracadabra. A urmat Acasa Magazin. Dupa o pauza de cativa ani, am reinceput sa lucrez la EVZ. A urmat EvzMonden si InfoActual. La Doctorul Zilei lucrez din noiembrie 2020.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel