Veste uriașă pentru diabetici! Cu ce ar putea fi înlocuite injecțiile cu insulină

Veste uriașă pentru diabetici! Cu ce ar putea fi înlocuite injecțiile cu insulină
Veste uriașă pentru diabetici! Cu ce ar putea fi înlocuite injecțiile cu insulină

Insulina, tratamentul indispensabil pentru mulți diabetici, ar putea fi înlocuită. Diabeticii dependenți de insulină s-au obișnuit în a-și introduce injecția în stilul lor de viață. Este singura modalitate care le permite să aibă control asupra acestei boli.

Tratamentul injectabil este eficient, însă destul de neplăcut, drept pentru care cercetătorii caută asiduu modalități prin care injecția cu insulină să fie înlocuită.

Întrucât pancreasul unui diabetic nu produce suficientă insulină, pacienții cu diabet sunt nevoiți să suplimenteze acest hormon. Așadar injecția este parte integrantă a vieții lor. Și totuși… cum ar fi să existe ceva mai simplu?

Cercetătorii au luat în calcul varianta tratamentului pe bază de pastile. Savanții încearcă să inventeze pastila cu insulină, care nu se degradează, atunci când ajunge la nivelul stomacului.

O echipă de oameni de știință de la Școala de Inginerie și Științe Aplicate Harvard John A. Paulson este de părere că această pastilă cu insulină lichidă ar putea ușura viața a peste 400 de milioane de persoane care suferă de diabet la nivel mondial, potrivit cnn.com. Pilula gândită de cercetători a fost testată pe șobolani, iar rezultatele au fost surprinzătoare. Următorul pas este testarea pastilelor pe animalele mai mari, lucru care va demonstra dacă acestea pot fi utile și pentru organismul uman.

Cei care au realizat studiul sunt încrezători în șansele de a produce un astfel de medicament, menționând că în maximum 5 ani există posibilitatea ca pastila să înlocuiască cu succes injecțiile.

12 distribuiri
comentarii pe aceasta pagina postate direct pe Facebook
powered by Binbox