Sari la conținut

Întâlnirea misterioasă de la Vatican pentru semnarea „unui nou pact mondial” și „un nou cod uman”

Papa Francisc
Sursa foto: captura Vatican News

Papa Francisc a convocat la Roma circa treizeci de laureați ai premiului Nobel, precum și personalități din lumea științei, politicii, artei și sportului, pentru a reflecta asupra fraternității umane și a modului de „a construi o lume a păcii”, a anunțat marți Sfântul Scaun.

„Fraternitatea ca bază a unei lumi noi, a unor noi relații umane, a iubirii pe pământ. Se poate face, aceasta este provocarea BeHuman”, a declarat Vaticanul, anunțând Reuniunea mondială privind fraternitatea umană, care a avut loc în perioada 10-11 mai.

Participanții, printre care se numără și profesori, medici și economiști, au fost repartizați în 12 mese rotunde pentru a discuta teme precum pacea în lume, viitorul sistemelor alimentare, sustenabilitatea corporativă, educația și sportul în diferite locații între Vatican și Roma.

Cine a participat la întâlnirea de la Vatican și despre ce vor discuta

Liderul indigen din Guatemala Rigoberta Menchú, liderul indigen din Guatemala, activistul costarican împotriva războiului nuclear Carlos Umaña și jurnalista filipineză de investigație Maria Ressa se numără printre laureații Premiului Nobel pentru Pace prezenți. La eveniment sunt așteptați, de asemenea, directorul NASA, Bill Nelson, primarul orașului New York, Eric Leroy Adams, și activista mozambicană pentru copii Graça Machel, văduva lui Nelson Mandela, printre multe alte personalități mondiale.

Locuri emblematice din capitala italiană, precum Palatul Cancelariei și Palatul Quirinal, unde participanții au fost primiți de președintele Republicii Italiene, Sergio Mattarella, sunt câteva dintre locurile în care au reflectat asupra „fraternității ca bază a unei lumi noi”.

Pe o planetă „făcută din frumoase relații umane și sociale”, participanții încearcă să găsească propuneri concrete pentru „a începe să schimbe istoria, pentru a stimula reformele care lipsesc, pentru a înțelege unde este deja prezent principiul fraternității în viața socială și pentru a discerne parametrii necesari pentru a-l măsura”, a explicat Vaticanul într-un comunicat.

Scopul reuniunii este de a elabora un nou pact global privind fraternitatea și un nou cod al ființei umane.

Pe 11 mai, în cadrul unicului eveniment de la Vatican, Papa Francisc i-a primit pe participanți într-o audiență privată în Sala Clementina a Palatului Apostolic, unde le-a citit reflecțiile sale asupra obiectivelor reuniunii.

După audiență, participanții au asistat la diversele conferințe, care au fost  deschise publicului larg și în cadrul cărora s-a discutat, de asemenea, despre sănătate, demnitate la locul de muncă, rețele sociale, copii și dreptul cetățenilor la informații transparente.

Sursă: EFE.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel