Sari la conținut

Vladimir Putin și-a trucat prezența la întâlnirea oficială cu stewardesele. Cum explică psihiatrii comportamentul liderului rus?

Celebra întâlire a lui Vladimir Putin cu stewardesele de la compania aviatică Aeroflot a făcut înconjurul lumii, iar experții au descoperit că temutul președinte și-a trucat apariția la întâlnirea oficială.

„Cu încetinitorul, puteți vedea că mâna șefului Kremlinului trece la un moment dat prin microfon. Acest lucru poate indica faptul că videoclipul în care Putin se presupune că stă la aceeași masă cu angajații Aeroflot este de fapt editat. Este foarte posibil, dar, în acest caz, complicii invadatorului ar trebui să folosească metode complexe de filmare. (…)

Deci, șeful Federației Ruse nu a putut participa fizic la întâlnire. Ar putea fi filmat cu mai multe camere simultan, din mai multe unghiuri, chiar în buncăr. Pentru a combina diferite videoclipuri într-unul singur, ar fi necesar să se ajusteze în mod ideal coincidența în ceea ce privește unghiul și dimensiunea, să se facă același echilibru de culori și să se aleagă iluminarea potrivită. Astfel de manipulări pot fi efectuate și online”, dezvăluie Obozrevatel.com.

Cum descriu psihiatrii un astfel de comportament?

Medicul Psihiatru Gabriel Diaconu a analizat pas cu pas comportamentul liderului rus:

„Doamne bine, rusoaice frumoase, în ţinută elegantă, îl flanchează pe preşedinte, care îşi spune aceeaşi apocaliptică poezie atât sieşi, audienţei hormonal active dimprejur şi – evident – poporului rus privitor de pretutindeni. Ca să nu fie vreun dubiu: mis-en-scene-ul difuzat urbis et orbi de Kremlin nu e pentru Occident. E pentru ruşi, şi pentru ucraineni. Restul, pentru Putin, nu mai există de mult.

Se pune întrebarea: ce, şi de ce, se întâmplă, şi care o fi noima (dacă vreuna) peroraţiilor psihotice ale lui Putin, flancat de aceste pseudo-amazoane. Nu e ceva complet trăsnit, deşi cu siguranţă excentric, şi nu e ceva neapărat nou pentru sistemul de propagandă descins din vechile mecanisme de acţiune bolşevice, în scopul de-a galvaniza loialitatea ”oamenilor muncii” în vremuri de ”ameninţare a revoluţiei”, arată medicul.

E un prost vorbitor şi e cam din topor

În mesajul său, specialistul aduce în discuţie faptul că rareori Puţin s-a afişat în public cu fosta soţie, iar despre cele două fiice ale sale şi nepoţi s-a vorbit destul de rar în ultimii 20 de ani.

„Kremlinul le-a dat un Putin viril, care rareori s-a afişat în public cu (astăzi fosta lui) soţie, Ludmila. Foarte puţin s-a vorbit de cele două fiice ale sale, sau despre nepoţii săi, vreme de două decenii. Când şi când, foarte discret, zvonuri au fost lansate despre relaţiile amoroase ale lui Putin cu diverse celebrităţi mai degrabă emulate de aceeaşi pătură de femei din Rusia.

Drumul spre perlaborarea personajului masculin Putin n-a fost lipsit de dificultăţi. Sportiv, deci dă bine. Chel, deci nu dă bine. Are ochi frumoşi, deci dă bine. E un prost vorbitor şi e cam din topor. Nu dă bine. E scund, dă şi mai prost, dar corectabil. Unde mai pui că nici nu bea. Aici poate fi folosită trăsătura, căci multe femei în Rusia nu sunt deloc mulţumite cu alcoolismul soţilor lor”, arată medicul psihiatru.

Acesta mai spune că Putin e doar opera acestui mecanism de mistificare, ca în cazul altor lideri totalitari.

„Mao avea tovarăşele lui. Kim Ir Sen avea adulatoarele sale. Gaddafi avea chiar o gardă formată exclusiv din fecioare. Iar Ceauşescu nu exista să meargă într-o vizită de lucru şi să nu ofere ”preţioase indicaţii” femeilor de la ”oraşe şi sate”.

 

Doctorul zilei whatsapp channel

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si: