marți, octombrie 27, 2020

Susțin imunitatea și fac minuni în caz de insomnii și astenie. Cele mai recomandate alimente toamna și iarna, nu ar trebui să ne lipsească.

Astenia de toamnă, deși mai puțin discutată decât astenia de primăvară, pune probleme multora dintre noi. Mai puțină lumină și mai mult frig, aceste schimbări naturale sunt percepute de organismul nostru ca și atacuri.

Perioada de adaptare diferă de la persoană la persoană, iar în toată acesta perioadă, până la echilibru, se instalează astenia.

Citește și:

Care sunt simptomele asteniei de toamnă?

Stare de tristețe, scăderea apetitului, insomnii, probleme de concentrare, modificări bruște de dispoziție, pierderea apetitutului sexual, anxietate. Acestea sunt semnele care ar trebui să te ducă cu gândul la această stare, din fericire, trecătoare dacă faci ce trebuie.

Alimente care te scapă de astenia de toamnă

Așa cum auzim din ce în ce mai des și peste tot, alimentația, somnul și activitatea fizică sunt cele mai bune remedii în deja multe dintre problemele pe care le avem. Din păcate, lucrurile nu-s însă pe atât de simple pe cât par. Dacă la capitolul somn și activitate fizică lucrurile sunt clare, atunci când vine vorba despre alimentație există anumite alegeri pe care trebuie să le facem.

Citește și:

Nutriționistul Wasim Nazer are 4 recomandări clare care, dacă sunt aplicate, te vor ajuta să minimalizezi neplăcutele simptome ale asteniei de toamnă.

1.Dovleacul este foarte indicat în cazul asteniei de toamnă. Toate soiurile de dovleac au efecte uşor sedative asupra sistemului nervos, fapt pentru care sunt recomandate în dieta astenicilor.

2.Portocalele, merele, perele, prunele și strugurii sunt aliați în lupta împotriva dezechilibrelor determinate de schimbarea sezonului.

Citește și:

3.Consumul zilnic constant de legume proaspete, precum varză, broccoli, morcovi, ţelină sau vinete are efecte benefice uimitoare pentru persoanele obosite, stresate, surmenate fizic şi psihic sau care suferă de insomnie.

4.Polenul şi mierea au o acţiune de tonifiere a organismului şi sunt foarte revigorante. La rândul său, lăptişorul de matcă este foarte recomandat pentru întărirea organismului, asta pentru că acţionează ca un stimulent, tonifiază organismul şi este foarte eficient în stările de oboseală şi stres accentuat.

Parteneri--