Întărim sistemul imunitar pentru a face față coronavirusului, gripei, virozelor. Nutriționist: Care sunt cele mai bune alegeri alimentare

Cum ne întărim sistemul imunitar în toamna aceasta? Ce mâncăm pentru a ne susține scutul de protecție al organismului?

Trebuie să îți întărești sistemul imunitar în toamna aceasta, când avem atâtea provocări medicale de trecut.

Coronavirus. Gripa de sezon. O răceală banală. Viroze. Guturai. Iată, toate acestea sunt „cadouri” cu care vine la pachet sezonul rece. Numărul pacienților diagnosticați cu astfel de afecțiuni crește, panica devine din ce în ce mai mare și suntem nevoiți să luăm tot felul de măsuri.

Întărim sistemul imunitar. Atunci când vine vorba despre sănătate, alimentația și odihna sunt cele două constante pe care trebuie să le avem în vedere.

Așadar, ce să mănânci în toamna aceasta ca să-ți întărești sistemul imunitar? Răspunsul la această întrebare vine în exclusivitate de la nutriționistul clinicii Masaya, Wasim Nazer.

1.Usturoi – conține compuși sulfuroși care înhibă dezvoltarea bacteriilor.

2.Dovleacul – contine multă vitamina A care face parte din clubul select al „vitaminelor imunității”.

3.Mierea – un aliment extraordinar pentru prevenirea și tratarea imflamațiilor. De asemenea, mierea are proprietăți antioxidante și antifungice.

4.Măceșele – bogate în vitamina C, este recomandat a fi consumate crude. Sparge boabele de la măceșe, toarnă apă fierbinte peste ele și lasă-le la infuzat.

5.Ceapa bogată în quercitină, antioxidant cu un important rol imunitar. Ceapa roșie conține quercitină, această moleculă naturală care poate nimici inamicul numărul 1 al lumii la această oră, coronavirusul.

Quercitina face parte din clasa bioflavonoidelor (pigmenți din plante). Acestea sunt substanțe antioxidante, care contribuie la reducerea radicalilor liberi de oxigen (specii cu efecte negative asupra membranelor celulare și a ADN-ului, putând provoca moartea celulară).

Quercitina acționează la nivel celular, interferând cu procesele de transformare a celulelor sănătoase în celule canceroase, maligne; acționează prin „înghețarea” rapidă a replicării celulelor canceroase. Acest lucru oprește creșterea tumorii și duce la moartea celulelor canceroase.

6.Varză, conopidă și broccoli sunt legume care au un puternic efect de detoxifiere a ficatului. Prin aceasta, consumul lor ajută sistemul imunitar (permițându-i să-și canalizeze mai bine resursele către identificarea și neutralizarea virusurilor și bacteriilor).

Recent Posts

ACUPUNCTURA poate fi de folos în combaterea asteniei de primăvară

Acupunctura reprezintă o ramură a medicinei tradiționale chineze, cu indicație specială în combaterea asteniei de…

9 ore ago

LISTA spitalelor ce vor asigura asistenţa medicală de urgenţă în Capitală în perioada 1-6 mai

Nouă spitale de adulţi şi copii şi Serviciul de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov vor asigura asistenţa medicală…

10 ore ago

Ce ZODII nu pot păstra un SECRET. Nativii cei mai indiscreţi

Semnul zodiacal în care ne naștem poate influența anumite trăsături de personalitate. Pentru unele zodii…

10 ore ago

INSP: Aproape 900 de cazuri noi de rujeolă în ultima săptămână

Institutul Naţional de Sănătate Publică a informat marţi că, în perioada 1 ianuarie 2023-28 aprilie…

11 ore ago

80% în plus la PENSII. BONUS pentru anumite categorii de persoane

Pensionarii vor primi începând cu luna mai deciziile cu pensiile majorate, iar pensiile majorate şi…

11 ore ago

FOTO. Băieţelul vândut de familia din Gorj pe 500 de lei, adus înapoi din Germania

Băieţelul de şase ani din Gorj, care ar fi fost vândut pentru câteva sute de…

12 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Nicturia

  • DICTIONAR MEDICAL

Boala somnului