luni, martie 8, 2021

Cum ne întărim sistemul imunitar în toamna aceasta? Ce mâncăm pentru a ne susține scutul de protecție al organismului?

Trebuie să îți întărești sistemul imunitar în toamna aceasta, când avem atâtea

provocări medicale de trecut.

Coronavirus. Gripa de sezon. O răceală banală. Viroze. Guturai. Iată, toate acestea sunt „cadouri” cu care vine la pachet sezonul rece. Numărul pacienților diagnosticați cu astfel de afecțiuni crește, panica devine din ce în ce mai mare și suntem nevoiți să luăm tot felul de măsuri.

Întărim sistemul imunitar. Atunci când vine vorba despre sănătate, alimentația și odihna sunt cele două constante pe care trebuie să le avem în vedere.

Așadar, ce să mănânci în toamna aceasta ca să-ți întărești sistemul imunitar? Răspunsul la această întrebare vine în exclusivitate de la

nutriționistul clinicii Masaya, Wasim Nazer.

1.Usturoi – conține compuși sulfuroși care înhibă dezvoltarea bacteriilor.

2.Dovleacul – contine multă vitamina A care face parte din clubul select al „vitaminelor imunității”.

3.Mierea – un aliment extraordinar pentru prevenirea și tratarea imflamațiilor. De asemenea, mierea are proprietăți antioxidante și antifungice.

4.Măceșele – bogate în vitamina C, este recomandat a fi consumate crude. Sparge boabele de la măceșe, toarnă apă fierbinte peste ele și lasă-le la infuzat.

5.Ceapa bogată în quercitină,

antioxidant cu un important rol imunitar. Ceapa roșie conține quercitină, această moleculă naturală care poate nimici inamicul numărul 1 al lumii la această oră, coronavirusul.

Quercitina face parte din clasa bioflavonoidelor (pigmenți din plante). Acestea sunt substanțe antioxidante, care contribuie la reducerea radicalilor liberi de oxigen (specii cu efecte negative asupra membranelor celulare și a ADN-ului, putând provoca moartea celulară).

Quercitina acționează la nivel celular, interferând cu procesele de transformare a celulelor sănătoase în celule canceroase, maligne; acționează

prin „înghețarea” rapidă a replicării celulelor canceroase. Acest lucru oprește creșterea tumorii și duce la moartea celulelor canceroase.

6.Varză, conopidă și broccoli sunt legume care au un puternic efect de detoxifiere a ficatului. Prin aceasta, consumul lor ajută sistemul imunitar (permițându-i să-și canalizeze mai bine resursele către identificarea și neutralizarea virusurilor și bacteriilor).

Ultimele stiri

Parteneri