miercuri, iunie 29, 2022

Albinele sunt insecte importante pentru oameni și natură. Fără acestea, polenizarea nu ar mai avea loc așa cum este firesc. De asemenea, mierea lor este o sursă importantă de hrană și zaharuri sănătoase.

Cu toate acestea, înțepătura de albine poate fi o adevărată provocare fără tratamentul necesar. Această înțepătură este un diconfort pentru toate persoanele, însă este un pericol real pentru persoanele alergice.

Te-ar mai interesa: Atenționare pentru o zodie. Astrolog: Sfârșitul să...

În cazul acestor persoane, înțepătura poate duce la șoc anafilactic și deces.

Cât de periculoasă poate fi înțepătura de albine?

Dr. Pavelina Andrei, medic dermatolog, a vorbit la Spectacola despre pericolele la care ne putem expune, odată cu venirea sezonului cald. Printre acestea, se numără și câteva insecte, cum ar fi albina. Specialista avertizează asupra faptului că deși ele sunt extrem de benefice pentru mediul înconjurător, pot avea foarte multe efecte negative asupra ființei umane.

Albinele sunt singurele insecte care produc hrană pentru oameni, ele sunt extrem de benefice, ajută extrem de mult la polenizare. Acesta este un lucru pozitiv al albinelor.

Te-ar mai interesa: Iată 3 motive SERIOASE să consumi CITRICE...

Dacă vorbim de partea cealaltă, despre potențialele riscuri pe care le poate provoca o înțepătură de albină, lucrurile nu stau atât de roz. Reacțiile pot fi de la locale, până la sistemice.

Locale, adică înțepătura mică de insectă, care este dureroasă, se asociază cu roșeață, umflătură, ce se poate extinde.

Totuși, sunt anumite persoane mai sensibile care, la contactul cu vectorul respectiv, cu albina, care eliberează extrem de multă histamină în corp, produc o reacție mult mai agresivă, care poate merge până la șoc anafilactic, adică simte că nu mai poate să respire, îi scade tensiune, adică îi pune viața în pericol, a spus Dr. Pavelina Andrei, potrivit sursei citate.

Te-ar mai interesa: Și tu arunci cozile de cireșe? Iată cât de mult gr...

Cum acționezi?

Aceste persoane trebuie să aibă mereu la îndemână un stilou cu adrenalină pe care să și-l poată injecta. Adesea, timpul pentru a ajunge la camera de gardă nu este necesar.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private