Sari la conținut

Înțepătura de albină poate fi mortală. Dr. Mihail Pautov: Există 7 reguli de bază

Medic specialist de chirurgie
Sursa foto: arhiva doctorulzilei.ro
Mihail Pautov explica beneficiile unei vieti sexuale active

Înțepătura de albină poate fi mortală. Dr. Mihail Pautov: 7 reguli
Ce să faci când te înțeapă o albină? Medicul Mihail Pautov a explicat într-un clip video, care sunt principalii pași pe care trebuie să-i urmezi în momentul în care ești înțepat de o albină, ca să nu faci greșeli instinctive.

Înțepătura de albină poate fi mortală. Dr. Mihail Pautov: Există 7 reguli de bază

Înțepatura de albină poate provoca durere si inflamatie. În majoritatea cazurilor, întepaturile pot fi tratate la domiciliu. Durerea si umflăturile asociate înțepaturii dispar, de obicei, în doar cateva zile, iar cu ajutorul sfaturilor oferite de medici, vindecarea poate fi accelerată.

Chirurgul MIhail Pautov a enumerat 7 reguli:

Totuși, dacă o persoana dezvolta alergie la înțepatura de albină, trebuie mers de urgență la Spital. Șocul anafilactic reprezinta o reacție severa a organismului la un agent străin și poate evolua spre deces.

Nu te panica. Chiar dacă este contraintuintiv trebuie să rămâi calm

  1. Nu te panica. Chiar dacă este contraintuintiv trebuie să rămâi calm pentru că trebuie să treci la punctul doi.
  2. Scoate acul! Palpează zona, dacă nu ai o oglindă, și scoate acul. De cele mai multe ori, albina o să lase un ac cu un săculeț în spate unde este acel venin. Noi trebuie să scoatem acel săculeț, veninul o să se scurgă treptat, treptat.
  3. Spălăm plaga. Spălăm cu săpun zona respectiă cu apă rece ca zona să nu se supra-infecteze.
  4. Aplicăm gheață! E foarte important să aplicăm gheață. Gheața este un antiinflamator, strânge vasele de sânge din zona unde avem venin și nu o să ajungă foarte multe de imunitate ca să crească inflamația în zona respectivă și reduce durerea.
  5. Antialergic/antihistaminic. Luăm un antihistaminic simplu. Citiți pe prospect și vedeți care este cantitatea pentru copil, pentru greutatea copilului și împărțiți pastila în două sau în patru și îi dați doza de care are nevoie.
  6. Antiinflamator. Un Nurofen, sirop pentru copii, orice cu Ibuprofen ca să reducă inflamația care o să apară în următoarele 12 ore.
  7. Important! Urgent la camera de gardă! Dacă apare o inflamație sau umflătură în orice altă zonă decât zona în care ne-a mușcat trebuie să mergeți urgent la camera de gardă. Nu chemăm Salvarea, ne așezăm în prima mașină și mergem la Spital pentru a evita un șoc anafilactic.

Maria Mocanu

Sunt Maria Mocanu și am o vasta experienţă profesională! Sunt o fire creativă, sociabilă, veselă și îmi place să scriu. Am o experiență în media de peste 15 ani, cu nenumărate articole publicate în online, dar și articole de specialitate pentru pasionații și iubitorii de animale.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel