vineri, octombrie 2, 2020

Miercuri, pe 20 septembrie, de la orele 12.00, la interviul LiveDoc, de pe pagina de Facebook Doctorul Zilei, Academicianul Leon Dănăilă ne va ajuta să deslușim misterele creierului. 

Academicianul Leon Dănăilă are la activ peste 40.000 de operații pe creier. Experiența sa profesională se întinde pe mai bine de o jumătate de secol.

Leon Dănăilă s-a născut la 1 iulie 1933, la Darabani, în Botoșani. Este medic specialist neurochirurg la Spitalul “Gh. Marinescu” din București și membru al Academiei Române din decembrie 2004.

Citește și:

A făcut Facultatea de Medicină din Iași, pe care a absolvit-o în 1958. După absolvirea Facultății de Medicină din Iași  a lucrat timp de doi ani ca medic stagiar la Spitalul din Comănești și apoi un an la Circumscripția sanitară din Dărmănești. În anul 1961, prin concurs, a ocupat postul de medic secundar neurochirurg la clinica de Neurochirurgie de la Spitalul „Gh. Marinescu” din București unde lucrează și în prezent.

Citește și:

În anul 1966 a devenit medic specialist neurochirurg, în anul 1972 doctor în medicină cu lucrarea „Neuronomul Spinal”, în 1974 medic primar neurochirurg gradul III, în anul 1981 medic primar neurochirurg gradul II și șef al secției VII de neurochirurgie vasculară și microneurochirurgie. În anul 1972, a absolvit la cursuri de zi și Facultatea de Filozofie-Psihologie din București.

Citește și:

A ocupat prin concurs în anul 1991 postul de profesor neurochirurg la clinica II Neurochirurgie al Universității de Medicină și Farmacie “Carol Davila” din București, iar în anul 1992 cel de profesor de psihoneurologie la Facultatea de Psihologie a Universității “Titu Maiorescu” din București.

Pe lângă zecile de mii de oameni pe care i-a vindecat, lasă moştenire şi 40 de cărţi publicate. Nu doar în neurochirurgie, ci şi în neuropsihologie, un alt domeniu care îl captivează. Iar dacă în România este mai puţin cunoscut, profesorul Leon Dănăilă figurează alături de Einstein printre cele 500 de genii ale secolului XX.

La cei 84 de ani, e zilnic la spital și operează pe creier. Care e secretul unei vieți active la vârste înainte și cum putem să ne menținem creierul în formă cât mai mult timp ne va explica, miercuri la interviul LiveDoc.

Parteneri