marți, august 9, 2022

Interzicerea avortului. Biserica Ortodoxă Română intervine în scandalul provocat de decizia Curții Supreme din Statele Unite și transmite că „Biserica nu poate fi niciodată anti-natalistă, ci doar pro-viață”.

Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al patriarhiei, declară că „Biserica NU militează irațional și nerealist pentru interzicerea totalitară a avortului, așa cum o fac în direcție opusă susținătorii necondiționați, imuni la argumente și întunecați de furie ai acestuia”.

Te-ar mai interesa: Previziunea care îngheață România: „Vom avem...

Aceste declarații vin după ce Curtea Supremă a SUA a luat decizia de a anula istoricul Roe vs. Wade, în vigoare din 1973, care a făcut ca întreruperea sarcinii să fie considerată drept constituțional.

Acum, fiecare stat din SUA va putea limita sau interzice avortul.


Ce spune BOR despre interzicerea avortului

„Biserica nu poate fi niciodată anti-natalistă, ci doar pro-viață, ea nu poate împărtăși ideea absurdă a „neajunsului de a te fi născut”, ci doar sprijini libertatea de a opta moral și de a alege responsabil asumarea urmărilor unui act care angajează nu doar trupurile, ci și sufletele.

Biserica nu comite intruziuni în intimitatea adâncă a vieții strict personale.”, se arată în comunicatul Patriarhiei române.

Te-ar mai interesa: Ce probleme se pot rezolva prin hipnoză: Poți culc...

Pe 24 iunie, Curtea Supremă a Statelor Unite a luat o întorsătură surprinzătoare după ce a anulat actul de referință Roe vs. Wade care a domnit din 1973, când avortul a fost recunoscut ca drept constituțional al femeilor și l-a legalizat în toată țara.

Joe Biden: Decizie teribilă, total greșită

O „decizie teribilă, total greșită, care nu are nicio bază în Constituția americană, ci este un simplu exercițiu al puterii politice”. Cuvintele președintelui american Joe Biden sunt cuvinte de acuzație grea, la două săptămâni după sentința șocantă a Curții Supreme, care a abrogat dreptul la avort prin răsturnarea cauzei Roe v. Wade.

Te-ar mai interesa: Iodură de potasiu. Medicul Gabriel Diaconu, mesaj ...

Biden a semnat, de asemenea, un ordin executiv pe 8 iulie care urmărește să protejeze cât mai mult posibil avortul pentru femeile americane.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private