luni, octombrie 3, 2022

Interzis diabeticilor! Alimente și băuturi de evitat dacă aveți diabet zaharat.

Diabetul este o afecțiune de sănătate în care nivelul zahărului din sânge crește. Acest lucru s-ar putea datora producției mai mici de insulină în organism sau organismului care rezistă la insulină. Diabetul ar putea fi autoimun, care este cunoscut și sub numele de diabet de tip 1, în timp ce diabetul de tip 2 este o afecțiune cronică de sănătate.

Te-ar mai interesa: Un bărbat de 33 ani a rămas fără mâna dreaptă în u...

Dacă nivelul zahărului din sânge nu este controlat, poate provoca leziuni ale nervilor, rinichilor și mai multor alte organe.

În timp ce medicamentele sunt importante pentru a controla creșterea nivelului, dieta și stilul de viață joacă și ele un rol crucial în reducerea nivelului ridicat de zahăr din sânge. Prin urmare, este o necesitate să monitorizați ceea ce mâncați sau beți, astfel încât să nu le crească glicemia.

Interzis diabeticilor! Alimente și băuturi de evitat dacă aveți diabet zaharat

Iată care sunt diferitele alimente și băuturi pe care trebuie să le evitați dacă aveți diabet.

1. Pâine albă și paste: Acestea sunt alimente bogate în carbohidrați și sărace în fibre. Fibrele prezente în alimente ajută la încetinirea absorbției zahărului care poate opri creșterea nivelului de zahăr.

Te-ar mai interesa: Ce să mănânci dacă ai peste 50 de ani. Întărește o...

2. Iaurt cu aromă: Iaurturile aromate au cantități mari de zahăr prezente în ele, ceea ce le face o alegere nesănătoasă pentru persoanele care suferă de diabet. În schimb, ai putea alege iaurturi fără arome sau cele de casă.

3. Cafea aromată: Cafeaua poate avea mai multe beneficii pentru sănătate, dar băuturile aromate cu cafea nu sunt recomandate pentru persoanele care suferă de diabet. Au adăugat zahăr și, de asemenea, conținutul de carbohidrați al acestor băuturi este mare.

Te-ar mai interesa: Câte grade are în casă ministrul Energiei: Nu stau...

4. Gustări ambalate: Aceste gustări au un conținut scăzut de nutrienți și au, de asemenea, grăsimi care pot fi digerate rapid, ducând la creșteri de zahăr.

5. Suc de fructe: Aceste băuturi sunt interzise pentru persoanele cu diabet. Pot duce la o creștere a nivelului de zahăr din sânge datorită prezenței zahărului adăugat în ele. Mai mult decât atât, fructoza prezentă în ele înrăutățește starea.

Te-ar mai interesa: Medic: „Acest obicei face ca incidenţa cance...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private