
Intoxicația cu nicotină. Primele semne care îți arată că fumezi prea mult

Fumatul este unul dintre cele mai nesănătoase și dăunătoare obiceiuri. Acesta este asociat în mod direct cu dezvoltarea cancerului pulmonar, precum și a altor afecțiuni grave de sănătate. De asemenea, intoxicația cu nicotină poate cauza anumite manifestări neplăcute la nivelul organismului, fiind un semnal de alarmă al consumului mult prea ridicat de tutun.
Nicotina este substanța care provoacă dependență. Aceasta nu se regăsește numai în țigările clasice, ci și în lichidul pentru țigările electronice sau în compoziția celor fără ardere. De asemenea, nicotina se găsește și în plasturii utilizați pentru renunțarea la fumat.
Te-ar mai interesa: Cum ne afectează stresul sănătatea mintală. Medic:...
Toate acestea pot duce la intoxicația cu nicotină, condiție medicală ce provoacă simptome neplăcute și poate declanșa probleme mai serioase de sănătate. De aceea, pentru a evita aceste riscuri, este esențial să recunoști care sunt primele semne ale intoxicației.
Potrivit csid.ro, intoxicația cu nicotină prin ingestie, inhalare sau absorbție prin piele cuprinde simptome precum:
Suc de năsturel
Sucul de năsturel te ajută să îți cureți corpul de toxinele acumulate. Acest proces va opri pofta substanțelor din țigări care provoacă dependență. Pentru suc ai nevoie de 100g de năsturel, 1 morcov și 300 ml de apă. Năsturelul și morcovul se amestecă într-un blender, după care adaugi apa. Se consumă împreună cu sucul obținut dintr-o lămâie. Tratamentul poate fi urmat timp de 2 săptămâni și se consumă de 3 ori pe zi.
Te-ar mai interesa: Ce se întâmplă în corpul tău dacă renunți la ZAHĂR...
Ghimbir
Ghimbirul este eficient în lupta împotriva dependenței. În acest sens, se recomandă mestecarea unei rădăcini de ghimbir pentru a controla pofta de tutun.
Valeriana
Valeriana este o plantă cu proprietăți calmante. Fumatul este utilizat de obicei în acest scop, iar persoanele pot înlocui această senzație de calmare cu efectul oferit de valeriană, în mod natural. De asemenea, această plantă diminuează pofta de tutun. Aceasta poate fi consumată sub formă de capsule, sau, pentru o alternativă 100% naturală, se poate consuma sub formă de infuzie.
Te-ar mai interesa: Rolul ceaiului de păpădie în organism. Are capacit...
Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.
Urmăriți Doctorul Zilei și pe Google News.
Ne puteti de asemenea urmari si pe Telegram.