joi, mai 26, 2022

Elevii au suferit foarte multe schimbări, încă de la începutul pandemiei. Ei au fost nevoiți să se adapteze la un nou stil de viață, iar acest lucru nu a venit fără consecințe.

Tinerii au dezvoltat o multitudine de probleme de ordin psihologic și emoțional în timpul pandemiei. Au fost necesare anumite reguli pentru siguranța lor, dar și a familiei.

Astfel, pe toata durata pandemiei nu au fost la fel de liberi. Lipsa socializării i-a făcut pe copii să renunțe la prietenii și să petreacă timp singuri, ceea ce a afectat mult sănătatea mintală a copiilor.

Te-ar mai interesa: Cum un simplu epilat te poate îmbolnăvi de HPV? Me...

Mulți copii refuzau să se întoarcă la școală și au dezvoltat probleme de comportament.

Regulile pentru elevi nu se opresc aici, anunță ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu. Structura anului școlar se va transforma complet și în favoarea performanțelor copiilor, anunță autoritățile.

Noua structură prevede o distribuire uniformă a vacanțelor și renunțarea la teze, ceea ce poate reduce presiunea acumulată asupra copiilor și poate duce la rezultate mai bune de învățare.

Noi reguli pentru elevi

Ministerul Educației va înlocui actualele semestre școlare cu cinci module de învățare, care vor fi separate de tot atâtea vacanțe. Cursurile ar urma să înceapă mai devreme, pe 5 septembrie, și să se încheie pe 16 iunie, în același timp se renunță la teze.

Te-ar mai interesa: Dan Negru, critici dure dup moartea unei mari pers...

A anunțul a fost făcut de ministrul Sorin Cîmpeanu, care a dat asigurări că decizia a fost luată după consultări cu experți și în urma unui dialog cu reprezentanții profesorilor, părinților și elevilor.

Propunerea agreată a fost ca școala să înceapă pe 5 septembrie, cu un prin modul de învățare. După o perioadă de câteva săptămâni, în data de 24 octombrie, elevii ar urma să intre în vacanță, la finele lunii octombrie, 24-30 octombrie să fie prima vacanță, o vacanță care să fie acordată tuturor elevilor.

Te-ar mai interesa: A ventilat manual un nou născut, timp de 12 ore! P...

După această vacanță urmează modulul doi de învățare, care se va derula până în preajma sărbătorilor de iarnă, după care va fi cea de a doua vacanță, 23 decembrie până pe 8 ianuarie. Urmează modul trei, care ar începe în data de 9 ianuarie. Şi în premieră, acest modul se va derula până în luna februarie, când vom avea cea de-a treia vacanță, deci este vorba de o vacanță de o săptămână mobilă în luna februarie, fie a doua, fie a treia, fie a patra săptămână.

Te-ar mai interesa: Alertă la Palat! A fost internat la spital în urma...

După vacanța din luna februarie ar urma să înceapă cel de-al patrulea modul, care se va derula până în preajma sărbătorilor pascale. Vacanță ar urma să fie organizată în perioada 8-23 aprilie. Urmează modulul cinci, care se derulează până în data de 16 iunie”, explică Sorin Cîmpeanu, potrivit RRA.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private