sâmbătă, august 20, 2022

Inima este un organ foarte important. De fapt, aceasta este responsabilă pentru alimentarea întregului organism cu sânge. Dacă aceasta nu funcționează în mod corespunzător, întregul organism va avea de suferit. Iată câteva mituri despre inimă pe care nu trebuie să le crezi niciodată, informații care te vor ajuta să o îngrijești cât mai bine.

Este esențial să știi ce poți face pentru inima ta și sănătatea acesteia. Totodată, este cu atât mai important să știi ce nu trebuie să crezi niciodată despre ea. Miturile te ajută, de asemenea, să știi ce nu ar trebui să administrezi sau ce lucruri nu îi fac rău, de fapt.

Te-ar mai interesa: Tot mai mulți copii, afectați de un nou virus. Iat...

Mituri despre inimă

Dr. Vasi Rădulescu, renumit medic român, demontează pe propriul site alte mituri despre sănătate. Iată ce nu trebuie să crezi niciodată despre acest organ!

Bolile de inimă sunt în familia mea, așa că nu pot face nimic pentru a le opri

Dacă membrii apropiați ai familiei au suferit de boli de inimă, ar putea însemna că aveți un risc crescut. Cu toate acestea, nu este un lucru imuabil și există o serie de modalități de a reduce riscul, chiar și pentru persoanele cu o predispoziție genetică. Acestea includ o alimentație sănătoasă, renunțarea la fumat, gestionarea tensiunii arteriale și exerciții fizice regulate.

Te-ar mai interesa: Semne de cancer de colon pe care trebuie să le urm...

De asemenea, este demn de remarcat faptul că, dacă bolile de inimă se manifestă în familie, este posibil să nu fie un semn de susceptibilitate genetică. Familiile au tendința de a împărtăși factori de stil de viață, cum ar fi dieta și obiceiurile de exerciții fizice, ambele putând avea un impact asupra riscului de boli de inimă.

Vitaminele pot preveni bolile de inimă

Deși este puțin probabil ca majoritatea vitaminelor, luate în dozele recomandate, să fie rele pentru sănătatea inimii, nu există dovezi că administrarea oricărui supliment de vitamine poate reduce riscul de boli de inimă. Și, cu siguranță, acestea nu pot înlocui o dietă sănătoasă și exercițiile fizice regulate.

Te-ar mai interesa: Deshidratarea ar putea fi o cauză a hipotensiunii....

Am fumat ani de zile, nu are rost să mă opresc acum

Acesta este un mit. Fumatul tutunului este o cauză majoră a bolilor de inimă. De îndată ce o persoană se oprește din fumat, încep beneficiile pentru sănătate. Institutul Național pentru Îmbătrânire scrie:

“Nu contează cât de bătrân sunteți sau de cât timp ați fumat, renunțarea la fumat în orice moment vă îmbunătățește sănătatea. Atunci când renunțați la fumat, este posibil să adăugați ani la viața dumneavoastră, să respirați mai ușor, să aveți mai multă energie și să economisiți bani.”

Te-ar mai interesa: Tratați urgent Chlamydia înainte ca aceasta să pro...

De asemenea, ei explică faptul că veți reduce riscul de atac de cord și de accident vascular cerebral și veți avea o circulație mai bună”, scrie drvasiradulescu.ro.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private