Sari la conținut

Te confrunți des cu insomnii? Iată 11 reguli pentru un somn bun și odihnitor

Somnul este esențial pentru sănătatea noastră. Acesta este important pentru reglarea tuturor funcțiilor din organism și este responsabil pentru regenerarea organismului.

Somnul influențează multe aspecte din viața noastră, chiar dacă nu realizăm acest lucru. El influențează sănătatea mintală, vindecarea organismului, memoria, starea de spirit, sănătatea generală, greutatea corporală, sistemul imunitar și multe altele.

Timpul pe care îl petrecem dormind este singura perioadă în care organismul își resetează funcțiile și se regenerează la nivel celular. În lipsa acestuia se pot dezvolta o serie de afecțiuni și dezechilibre în organism.

11 reguli pentru un somn perfect

Dr. Vasi Rădulescu, renumit medic român, dezvăluie câteva sfaturi care te vor ajuta să dormi mult mai bine, eficiente și în cazul persoanelor cu insomnii.

Citeste si:

„1. Este indicat să nu luați în dormitor telefonul mobil, pentru că-l veți verifica de multe ori.
2. Nu țineți în dormitor dispozitive care emit lumină albastră, de la televizor până la telefon.
3. Dormiți la o temperatură ceva mai coborâtă. Corpul adoarme mai bine la 18-19 grade. Poate unii consideră prea mică temperatura, dar așa arată studiile; o puteți crește, dar lăsați cu câteva grade mai jos decât în restul casei.
4. Seara evitați să consumați alcool și prudență la cafea. Sunt neuroexcitante ambele. Cine nu tolerează cafeaua și nu poate să doarmă, mai bine renunță la cafea decât la somn.
5. Lenjerie de pat și de corp cât mai confortabile.
6. Să fie liniște. Dacă vine zgomot de afară, luați un dispozitiv cu sunete albe. Sunt ieftine și bune.
7. Culcați-vă și treziți-vă la aceleași ore. Inclusiv în weekend.
8. Nu consumați lichide multe înainte de somn. Veți umple vezica și vă veți trezi să mergeți la baie.
9. Dacă suferiți de anumite afecțiuni, mergeți la medic sau la psiholog.
10. Citiți ceva relaxant înainte de culcare, folosind o lumină blândă, galbenă, dintr-o lampă care poate fi stinsă ușor, direct din pat.
11. Expuneți-vă dimineața și pe parcursul zilei la cât mai multă lumină, ideal naturală. Ea reglează nivelurile de melatonină și influențează puternic ciclul somn-veghe”, recomandă Dr. Vasi Rădulescu pe o rețea de socializare.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.