Între mit și realitate. Ce nu trebuie să crezi niciodată despre acest organ?

Inima este un organ foarte important. De fapt, aceasta este responsabilă pentru alimentarea întregului organism cu sânge. Dacă aceasta nu funcționează în mod corespunzător, întregul organism va avea de suferit. Iată câteva mituri despre inimă pe care nu trebuie să le crezi niciodată, informații care te vor ajuta să o îngrijești cât mai bine.

Este esențial să știi ce poți face pentru inima ta și sănătatea acesteia. Totodată, este cu atât mai important să știi ce nu trebuie să crezi niciodată despre ea. Miturile te ajută, de asemenea, să știi ce nu ar trebui să administrezi sau ce lucruri nu îi fac rău, de fapt.

Mituri despre inimă

Dr. Vasi Rădulescu, renumit medic român, demontează pe propriul site alte mituri despre sănătate. Iată ce nu trebuie să crezi niciodată despre acest organ!

Bolile de inimă sunt în familia mea, așa că nu pot face nimic pentru a le opri

Dacă membrii apropiați ai familiei au suferit de boli de inimă, ar putea însemna că aveți un risc crescut. Cu toate acestea, nu este un lucru imuabil și există o serie de modalități de a reduce riscul, chiar și pentru persoanele cu o predispoziție genetică. Acestea includ o alimentație sănătoasă, renunțarea la fumat, gestionarea tensiunii arteriale și exerciții fizice regulate.

De asemenea, este demn de remarcat faptul că, dacă bolile de inimă se manifestă în familie, este posibil să nu fie un semn de susceptibilitate genetică. Familiile au tendința de a împărtăși factori de stil de viață, cum ar fi dieta și obiceiurile de exerciții fizice, ambele putând avea un impact asupra riscului de boli de inimă.

Vitaminele pot preveni bolile de inimă

Deși este puțin probabil ca majoritatea vitaminelor, luate în dozele recomandate, să fie rele pentru sănătatea inimii, nu există dovezi că administrarea oricărui supliment de vitamine poate reduce riscul de boli de inimă. Și, cu siguranță, acestea nu pot înlocui o dietă sănătoasă și exercițiile fizice regulate.

Am fumat ani de zile, nu are rost să mă opresc acum

Acesta este un mit. Fumatul tutunului este o cauză majoră a bolilor de inimă. De îndată ce o persoană se oprește din fumat, încep beneficiile pentru sănătate. Institutul Național pentru Îmbătrânire scrie:

“Nu contează cât de bătrân sunteți sau de cât timp ați fumat, renunțarea la fumat în orice moment vă îmbunătățește sănătatea. Atunci când renunțați la fumat, este posibil să adăugați ani la viața dumneavoastră, să respirați mai ușor, să aveți mai multă energie și să economisiți bani.”

De asemenea, ei explică faptul că veți reduce riscul de atac de cord și de accident vascular cerebral și veți avea o circulație mai bună”, scrie drvasiradulescu.ro.

Recent Posts

Boala Huntington, tulburarea genetică care distruge creierul

Boala Huntington este o afecțiune ereditară care provoacă degradarea progresivă a celulelor nervoase din creier,…

4 ore ago

Rafila, despre scandalul de la Spitalul Sfântul Pantelimon: Cu siguranţă a fost un conflict intern

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat despre scandalul de la Spitalul Sfântul Pantelimon că a…

5 ore ago

Ce se întâmplă cu glicemia persoanelor cu diabet dacă mănâncă 1 ou pe zi?

Oamenii de știință au studiat ani de zile efectul dietei şi al stilului de viaţă…

5 ore ago

Rafila sare în apărarea dr. Cârstoiu, acuzat că a lucrat şi în privat: Este dreptul medicilor să lucreze şi în sistemul public şi în cel privat

În contextul scandalului legat de medicul Cătălin Cîrstoiu, care s-a retras din cursa pentru Primăria…

6 ore ago

5 simptome precoce ale demenței care apar de la 40 de ani

Potrivit estimărilor, numărul persoanelor care suferă de demenţă la nivel mondial aproape se va tripla…

6 ore ago

Patriarhul Daniel: Sfintele Paşti reprezintă sărbătoarea iertării, a păcii şi a bucuriei

Credincioşii ortodocşi şi greco-catolici sărbătoresc duminică Învierea Domnului, cea mai mare sărbătoare a creştinilor.  Patriarhul…

7 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Nicturia