sâmbătă, martie 25, 2023

Președintele Iohannis a intervenit joi cu o declarație de presă, în care critică în termeni duri poziția parlamentarilor de a respinge continuarea stării de alertă după 15 iunie.

Președintele recunoaște că această stare de alertă trebuie ajustată pentru a fi mai ”suplă”, însă sub nicio formă nu trebuie contestată prezența virusului și pericolele pe care le presupune.

Iată declarația președintelui României:

Te-ar mai interesa: OMS, semnal de alarmă: Numărul deceselor provocate...

„Guvernul, autoritățile au făcut tot ce a trebuit și au luat măsrile corecte. Acum, din păcate, nu s-a terminat. Ați văzut și astăzi avem peste 200 de noi cazuri. Nu putem să vorbim de fosta epidemie, este înca în comunitate virusul si pentru ca Guvernul să aibă pârghiile necesare e nevoie de prelungirea stării de alertă.

Eu nu îmi doresc să se prelungească starea de alerta așa cum e acum, vreau o varinta mai simplă, mai suplă care să conțină exact acele lucruri care trebuie să ramână ca obligatorii: portul maștii în interior, distanțarea, măsurile de igienă. Fără stare de alertă miniștrii nu mai pot să eimită ordine care să vină în sprijnul populației. Sunt măsuri practice.

Te-ar mai interesa: Ghid complet de valori ale glicemiei în funcție de...

Sigur, măsurile de relaxare anunțate vor fi luate. Vrem să mergem mai departe, dar trebuie să fim prudenți.

Eu fac apel la parlamentari să înțeleagă că nu putem să ne târguim pe voturi, aici e vorba de sănătatea oamenilor.

Sunt măsuri care probabil vor trebui impuse și în viitor, nu doar 15 zile. Daacă lucrurile merg bine, vom avea după 2 săptămâni o nouă fază de relaxare. Dar de exemplu, portul măștii sau distanțarea sau ordinele comune ale miniștri din domeniul medicină, învățământ, acestea sunt necesare.

Te-ar mai interesa: Dulciurile ne schimbă creierul. Oamenii de ştiinţă...

Ele reglementează, nu afectează viața oamenilor. Până la urmă aproape toate activitățile vor fi posibile.

Gândiți-vă că reapare un focar de infecție, fără un instrument Guvernul nu poate face nimic.

Am văzut că sunt unii politicieni care mai mult fug după voturi, care spun că putem să ne relaxăm cu totul și că nu e nevoie de măsuri și să vină specialiștii cu dovezi.

Nu vă supărați, ce doveți vreți. 270 de infectări de ieri până astăzi. Peste 150 de persoane la ATI. Epidemia este între noi, virusul este în comunitate. În fața unei boli ori ești precaut, ori ești prost. Una din două.

Te-ar mai interesa: Medic: suplimentul natural care ne ajută să combat...

Tot reiau apelul meu spre protecție, atenție și luat măsuri care ne permit să acționăm”, a declarat Klaus Iohannis.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private