Sari la conținut

Ion Iliescu, la 94 de ani: „Știu că Internetul e plin de meme-uri cu mine, că speranța moare penultima”

Sursă foto: arhiva Doctorul Zilei
Ion Iliescu a sărbătorit în acest an împlinirea vârste de 94 de ani

Ion Iliescu, fostul președinte al României, una dintre cele mai controversate figuri publice, a împlinit duminică, frumoasa vârstă de 94 de ani. Fostul președinte nu a mai avut nici o apariție publică din 2017, când s-a înfățișat la Parchetul General, în Dosarul Revoluției.

În primul interviu acordat după ultima sa apariție publică, Ion Iliescu a vorbit despre ironiile din spațiul virtual cu privire la vârsta sa înaintată: „Știu că Internetul e plin de meme-uri cu mine, că speranța moare penultima etc”

Ion Iliescu i-a acordat acest interviu consilierului său Ionuț Vulpescu, fost ministru PSD al Culturii și actual deputat.

Întrebat cât contează vârsta în politică, Ion Iliescu a spus că „vârsta îți dă o măsură a granițelor – foarte subtile, de altfel – dintre curaj și tupeu, dintre prostie și altruism, dintre merite și experiență”.

  • „Nu cred că a trăi viața în acord cu niște standarde comune e o soluție: astăzi profesionalizarea începe mai devreme, joburile sunt mai copleșitoare, familiile apar mai târziu. Dar vârstele sunt importante: ale maturității, afectivității, așteptărilor.

Ion Iliescu: Lumea nu începe cu noi și cu siguranță nici nu se termină cu noi

  • Vorba lui Caragiale: sunt vechi, domnule! Dar asta nu trebuie să însemne în mod necesar a fi retrograd, hiperconservator sau inamovibil.
  • În politică, vârstele bat vârsta: partidele ating forme de uzură, trebuie să satisfacă noi așteptări fără a se dezice de sine și de identitatea lor ideologică, instituțiile riscă să ajungă forme fără fond. Pentru vârstă, trebuie să nu faci excese. Pentru vârste, ai nevoie de progrese. E o matematică simplă a vieții.
  • Ca o paranteză, știu că Internetul e plin de meme-uri cu mine, cum că speranța moare penultima sau că am fost văzut la bancă, pentru un credit pe 30 de ani, etc. Pe unele le apreciez, atâta timp cât au umor, adică sunt inteligente. Lumea nu începe cu noi și cu siguranță nici nu se termină cu noi. Valabil pentru orice muritor”, a susținut Ion Iliescu în podcastul lui Ionuț Vulpescu.

Interviul integral poate fi citit aici.

Ion Iliescu este născut în 3 martie 1930.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel