Sari la conținut

Preşedintele Joe Biden, în vârstă 81 de ani, a ajuns în spital

sursa foto: arhiva Doctorul Zilei

Joe Biden, cel mai vârstnic preşedinte în exerciţiu din istoria Statelor Unite, a anunţat că merge la vizita medicală de rutină, într-un moment în care capacitatea sa de a guverna suscită îndoieli.

„Mă duc (la spitalul) Walter Reed pentru vizita medicală”, le-a spus el jurnaliştilor, plecând de la Casa Albă. Această vizită medicală ar urma să fie ultima înaintea alegerilor prezidenţiale din noiembrie la care Biden candidează din nou.

Potrivit Casei Albe, rezultatele examenelor medicale de la spitalul militar de lângă Washington vor fi publicate oficial, transmite AFP, citată de Agerpres.

Liderului de Casa Albă i-a fost extirpată o leziune canceroasă

În februarie 2023, medicul lui Biden, Kevin O’Connor, a concluzionat că preşedintele era în stare bună de sănătate, viguros şi apt să-şi îndeplinească funcţia. Tot atunci, lui Biden i-a fost extirpată o mică leziune canceroasă de pe piele.

Actualul preşedinte candidează pentru un nou mandat, la finalul căruia, dacă va fi reales, va avea 86 de ani. Aproape sigur, el se va confrunta în noiembrie cu predecesorul său, Donald Trump, ajuns şi el la 77 de ani.

Între imaginile cu un preşedinte împiedicându-se pe scări şi rostind replici confuze în timpul unor discursuri, capacitatea lui Joe Biden de a guverna până la finalul unui al doilea mandat provoacă întrebări electoratului american şi îi subminează şansele de realegere în noiembrie.

Procuror, despre Biden: „Un om în vârstă cu memoria slabă”

La începutul lunii februarie, un procuror special însărcinat să ancheteze cazul documentelor clasificate pe care Biden le avea în posesia sa a renunţat la trimiterea în judecată, argumentând, între altele, că un juriu ar fi reticent să condamne „un om în vârstă cu memoria slabă”.

La 20 noiembrie 2023, în ziua în care Biden a împlinit 81 de ani, Trump a publicat o scurtă scrisoare de la medicul său, în care acesta afirma că miliardarul are o sănătate ‘excelentă’, a slăbit câteva kilograme – fără a preciza câte – şi rezultatele testelor sale cognitive sunt ‘excelente’.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel