Sari la conținut

Marele anunț făcut de Ministrul Muncii: a început tipărirea deciziilor de recalculare a pensiilor. Articolul din noua loge a pensiilor care stipulează ce se va întâmpla din ianuarie

noua lege a pensiilor
Sursă foto: Realitatea TV
Ministrul Muncii, Simona Bucura-Oprescu

A început tipărirea deciziilor de recalculare a pensiilor, a anunțat Ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu, care vine cu noi precizări importante pentru toți pensionarii.

Tipărirea deciziilor de recalculare a pensiilor a început, iar Simona Bucura Oprescu promite că toate pensiile vor trece prin marea recalculare. Mai mult, aceasta susține că sunt suficienți bani alocați în buget, dând asigurări că nicio pensie nu va fi înghețată.

„Pensiile românilor vor crește pentru următorii ani și nu sunt înghețate la acel 9,4 din PIB. Avem articol în noua lege a pensiilor atât cu mecanismul cât și cu faptul că în luna ianuarie acestea vor avea majorări și sigur este foarte important pentru pensionari să știe că toate aceste lucruri sunt făcute la timp.

Că există bani pentru pensii, că vor ajunge deciziile de pensionare și că toți pensionarii din România vor beneficia de recalculare”, a spus Simona Bucura Oprescu pentru Realitatea.

Pensiile urmează să fie recalculate din oficiu

pensie
Sursă foto: Ziarul de Iași

Simona Bucura Oprescu a spus că sunt bani în buget prevăzuți atât pentru majorarea făcută la 1 ianuarie, cât și pentru recalcularea din luna septembrie.

„Avem bani în buget atât prevăzuți atât pentru majorarea pe care am avut-o de la 1 ianuarie cât și pentru recalcularea pentru care vom pune în plată pensiile începând cu luna septembrie a acestui an.

În momentul acesta avem datele din dosarele de pensii ale românilor în format electronic, deja se listează deciziile de pensii.

Deciziile vor fi listate în 3 exemplare, un exemplar va fi transmis pensionarului, celelalte două vor rămâne la dosarul de pensii al fiecărui pensionar”, a mai spus Ministrul Muncii în cadrul emisiunii „Culisele Statului Paralel” de la Realitatea

Deciziile de recalculare a pensiilor conform Legii nr. 360/2023 vor fi trimise pensionarilor prin Poșta Română între 15 și 31 august 2024

Casa Națională de Pensii Publice a precizat că până acum nu a fost transmisă nicio decizie de recalculare a pensiilor conform Legii 360/2023. Această clarificare a fost necesară din cauza unor informații apărute în spațiul public despre „scăderea pensiilor”.

„Activitatea de reverificare se efectuează încă de când există sistemul de pensii, (începând Legea nr.27/1966, Legea nr. 3/1977, Legea nr. 19/2000 şi Legea nr. 263/2010). Dacă sunt constatate erori, se emit decizii de revizuire. Aceste decizii sunt, după caz, ori de majorare a cuantumului pensiei, ori de diminuare. În cazul majorării, sumele sunt acordate de îndată, într-o singură tranşă, iar în cazul diminuării sumele se achită eşalonat”, explică CNPP, potrivit InfoFinanciarul.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel