Sari la conținut

ÎPS Teodosie, audiat la DNA în dosarul de cumpărare de influență: „Am adus Sfânta Liturghie, sunt împărtășit”

ips teodosie
Sursă foto: Getty Images
BOR, decizie pentru Înalt Preasfințitului Teodosie

IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, a ajuns joi dimineață la sediul DNA Constanța pentru a i se aduce la cunoștință acuzațiile în dosarul de trafic de influență. În luna mai, IPS Teodosie a fost trimis în judecată de procurorii anticorupție pentru că ar fi promis unui om de afaceri o sumă de peste 30.000 de euro în baza unei înțelegeri.

„Am adus Sfânta Liturghie, sunt împărtășit”, a spus IPS Tomis, la sosirea la audieri. Întrebat de jurnaliști ce crede că se va întâmpla cu dosarul în care este vizat, IPS Teodosie a spus că nu știe pentru că nu este „ghicitor”, transmite HotNews.

După ce a părăsit sediul DNA, IPS Teodosie a declarat că procurorii anticorupție nu l-au întrebat „absolut nimic” și că dosarul penal care îl vizează nu are nicio substanță.

„Nu m-au întrebat nimic şi nu am ce să spun”, le-a declarat el jurnaliştilor

Avocatul arhiepiscopului Tomisului: Probabil se încearcă discreditarea IPS Teodosie

teodosie
Sursă foto: arhiva doctorulzilei.ro

Adrian Cuculis, avocatul arhiepiscopului Tomisului, a venit și el joi la sediul DNA. El a declarat că audierea este „una care vine să clarifice nişte lucruri” şi că se încearcă probabil discreditarea clientului pe care îl reprezintă.

„Din toate punctele de vedere, indiferent că în momentul de faţă avem o audiere, nu poate să constituie infracţiunea de cumpărare de influenţă sau instigare în vreo formă.

Mai mult decât atât, probabil că se încearcă discreditarea Înalt Prea Sfinţitului Teodosie.

În momentul de faţă, singurele probe din dosar se referă la înregistrarea pe care o cunoaşteţi cu toţii din spaţiul public.

Astăzi o să depunem şi noi o notă de probatoriu, să vedem cu ce a fost înregistrat, să vedem dacă nu cumva e trunchiat materialul respectiv. Chestiuni normale într-o procedură penală”, a spus Cuculis.

Referitor la ipoteza că arhiepiscopul este inculpat în dosarul menţionat, avocatul a afirmat: „Suntem suspecţi. Acum, dacă se va schimba calitatea, urmează să vedem”.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel