Sari la conținut

ÎPS Teodosie, declarații halucinante despre femeia lăuză: ”Nu intră în biserică, nu se atinge de cele sfinte!”

teodosie
Sursă foto: arhiva doctorulzilei.ro
IPS Teodosie e milionar

ÎPS Teodosie a făcut din nou declarații uluitoare. Invitat la Radio Dobrogea, Preasfinția Sa a ținut să lanseze noi declarații controversate cu privire la femeile lăuze, dar și despre cei care trăiesc în concubinaj.

IPS Teodosie despre femeia lăuză: ”Nu intră în biserică, nu se atinge de cele sfinte!”

În ceea ce privește femeia lăuză, Teodosie susține că aceasta: ”Nu are voie să se atingă de cele sfinte dar poate să se roage, însă nu intră în biserică, nu se atinge de cele sfinte şi are grijă să păstreze curăţia celorlalţi”.

IPS Teodosie: ”Cum să o privim cu îngăduinţă? Este un păcat mare”

Arhiepiscopul Tomisului a mai precizat că preoții nu trebuie să îi împărtășească pe cei care fumează sau trăiesc în concubinaj.

”Este o iresponsabilitate. Feriţi-vă de aşa ceva. Mă mir, nu ştiu de unde este. Sper că nu e de la mine că l-aş opri de la slujbă. Şi eu am pe unii cărora le spun şi pe unii îi mai şi sun: ai ţinut canonul? Pe fumători, în special. Te-ai lăsat de fumat? Şi anumite păcate, trebuie preotul să fie pedagog, să fie atent, să îl atenţioneze pe fiul duhovnicesc, să nu se mai amăgească şi să nu se mai întoarcă la păcat”, a declarat ÎPS Teodosie într-o emisiune radio, potrivit Gândul.

Teodosie a vorbit și despre cei care trăiesc în concubinaj.

”Cum să o privim cu îngăduinţă? Este un păcat mare. Trebuie să promovăm răbdarea. Sunt oameni fireşti, curaţi (n.r. cei care rezistă până la căsătorie)”, a mai spus Arhiepiscopul Tomisului.

ÎPS Teodosie spune că fumătorii nu pot bea agheasmă

Reamintim că, la începutul anului, ÎPS Teodosie a declarat că fumătorii nu pot bea agheasmă.

Acesta a discutat la Radio Dobrogea despre o serie de lucruri care, după părerea sa, ar trebui să fie interzise. Redăm în continuare discuția purtată:

Reporter: Un fumător poate să bea aghiasma cea mare de Bobotează?

Teodosie: Nu, nici agheasma mare, nici aghiasma mică. Nici anafură, pentru că e mai rău ca un păgân.

Reporter: Este bine ca o fată care nu fumează să aibă un prieten fumător?

Teodosie: Nu este bine. Dacă vrea prietenia, să se lase de fumat.

Reporter: Un credincios poate citi moliftele Sfântului Vasile cel Mare acasă?

Teodosie: Doamne ferește! Au citit unii și au înnebunit!

Reporter: În perioada de după botezul Domnului, atunci când se ia aghiasma mare, sunt îngăduite relațiile trupești dintre soți?

Teodosie: Nu s-ar cuveni.

Reporter: Dacă femeia se află în perioada lunară, poate să participe la slujba de sfințire a apei de Bobotează și să o aducă acasă?

Teodosie: Sigur că poate să participe, dar nu să apropie, nu să guste, dar într-un recipient poate să o aducă acasă. Este aghiasmă mare și trebuie băută de pe 5 pe 14 ianuarie, în fiecare zi. Sigur, femeile care sunt într-o perioadă de necurăție nu pot să bea atunci aghiasmă.

 

 

 

 

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel