marți, iunie 6, 2023

Isarelul a început vaccinarea cu a patra doză. Premierul Naftali Bennett: „Cresc de cinci ori anticorpii din sânge, după o săptămână”.

De luni, 3 martie, Israel a început campania de vaccinare cu a patra doză de vaccin BioNTech/Pfizer pentru cetățenii cu vârsta de peste 60 de ani și pentru lucrătorii din domeniul medical.

Acest lucru vine pe fondul creşterii numărului de cazuri ca urmare a răspândirii variantei Omicron.

Te-ar mai interesa: Horoscop 6 iunie. Se anunță o sumă mare și neaștep...

Isarelul a început vaccinarea cu a patra doză

Potrivit unui studiu, citat de premierul israelian, o a patra doză de vaccin împotriva COVID-19 creşte de cinci ori anticorpii din sânge după o săptămână.Studiul a fost efectuat pe 154 de persoane de la Centrul Medical Sheba care prezentau anticorpi scăzuţi şi care au primit a treia injecţie de „rapel” a vaccinului Pfizer înainte de 20 august.

Alte studii preliminare din Israel au sugerat că eficacitatea vaccinului scade după trei sau patru luni.

Premierul Naftali Bennett: „Cresc de cinci ori anticorpii din sânge, după o săptămână”

Premierul Naftali Bennett a declarat că rezultatele studiului, realizat de cercetători israelieni, sunt promiţătoare.

„În primul rând, cea de-a patra doză este sigură. Este un parametru de siguranţă similar cu ceea ce am văzut după a treia doză – asta este o veste bună”, a declarat Bennet marţi la Centrul Medical Sheba, unde a fost efectuat studiul, citat de Mediafax.

Te-ar mai interesa: Infecția gravă care se ascunde în corp. „Produce u...

„La o săptămână după administrarea celei de-a patra doze, observăm o creştere semnificativă a numărului de anticorpi, o creştere de cinci ori în decurs de o săptămână.

Acesta este un indicator al unei probabilităţi foarte mari ca cea de-a patra doză să protejeze împotriva infecţiei într-o anumită măsură şi aproape complet împotriva simptomelor severe”, a adăugat acesta.

Te-ar mai interesa: Horoscop 6 iunie 2023. Gemeni, o zi calmă și măsur...

În ceea ce privește Europa, Agenţia Europeană pentru Medicamente a semnalat la sfârşitul anului trecut că analizează dacă a patra doză este necesară pentru persoanele cu risc.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private