duminică, august 14, 2022

Imunitatea naturală, mai puternică de 27 de ori decât cea indusă de vaccinurile anti-covid. Celebru epidemiolog: „Pașapoartele de vaccinare sunt discriminatorii și lipsite de o bază etică”.

În urma unui studiu la nivel mondial (aflat încă în stadiul de preprint și fără peer-review), o echipă de cercetători israelieni a ajuns la concluzia că imunitatea naturală este de 27 de ori mai eficientă decât imunitatea indusă de vaccin.

Te-ar mai interesa: Adevărul despre relația dintre Alain Delon și Ramo...

Oamenii de știință au observat că, în ciuda ratei mari de vaccinare anti-covid, Isarelul a cunoscut o creștere fără precedent a cazurilor de COVID după vaccinare. Această situație a stârnit un val de neliniști cu privire la eficacitatea vaccinului împotriva variantei Delta. Mai mult, studii științifice au demonstrat doar diferențe ușoare, între vaccinați și nevaccinați, în ce privește eficacitatea vaccinului pe termen scurt în confruntarea cu varianta Delta.

A trecut suficient timp, atât de la începutul pandemiei, cât și de la implementarea vaccinului, astfel încât specialiștii să poată examina protecția pe termen lung a imunității naturale în comparație cu imunitatea indusă de vaccin.

Te-ar mai interesa: Diabet: acestea sunt câteva simptome tăcute ale bo...

Studiu realizat în Israel, în perioada 1 iunie- 14 august 2021

Studiul a fost dat publicității pe 25 august și a folosit informațiile oferite de baza de date a Serviciului de Sănătate „Maccabi” (Maccabi Healthcare Services – MHS), a doua cea mai importantă instituție de Asistență medicală din Israel. 

Au fost analizate evoluția următoarelor categorii de persoane: 

  • 673.676 de persoane complet vaccinate, cu vârste de peste 16 ani; 
  • 62.883 persoane nevaccinate, care au trecut prin boală,
  • 42.099 de persoane care au trecut prin boală și au primit o singură doză a vaccinului Pfizer.

Evoluția subiecților a fost evaluată în funcție de trei modele statistice, după patru criterii. Perioada de urmărire a fost 1 iunie și 14 august 2021, când varianta Delta era dominantă în Israel.

Te-ar mai interesa: Beneficiile foliei de aluminiu pentru sănătate. Li...

  • infectarea sau reinfectarea cu SARS-CoV-2,
  • manifestarea simptomatică a bolii,
  • spitalizarea, 
  • decesul.

Imunitatea naturală este de 27 de ori mai puternică decât cea indusă de vaccinurile anti-covid

Rezultatele cercetărilor arată că grupul celor vaccinați cu ambele doze au prezentat un risc de 13,06 ori mai mare (95% CI, 8,08-21,11) de infectare cu varianta Delta, în comparație cu grupul celor nevaccinați și care trecuseră anterior prin boală.

Riscul de a manifesta o formă simptomatică a bolii a fost semnificativ mai mare pentru grupul celor vaccinați cu ambele doze în comparație cu celelalte două grupuri.

Te-ar mai interesa: Momente dificile pentru Gabriela și Dani Oțil: „Gă...

Grupul celor vaccinați a prezentat, de asemenea, un risc mai mare de spitalizare, în comparație cu grupul celor care dobândiseră imunitate naturală printr-o infectare anterioară.

Astfel, potrivit rezultatelor studiului, imunitatea naturală conferă o protecție de durată și mai puternică împotriva infectării, bolii simptomatice și spitalizării cauzate de varianta Delta a SARS-CoV-2, în comparație cu imunitatea indusă de vaccinarea cu două doze de Pfizer.

Te-ar mai interesa: Rugăciune specială către Sfânta Maria. Ce se întâm...

Profesor de la Harvard: „Pașapoartele de vaccinare sunt discriminatorii și lipsite de o bază etică”

Profesorul Martin Kulldorff, biostatistician și epidemiolog al Facultății de Medicină de la Harvard, cel care a conceput sistemul de evaluare CDC a vaccinurilor,a comentat concluziile studiului, susținând că
pașapoartele de vaccinare sunt neștiințifice și discriminatorii

„Trecerea prin boala COVID oferă o imunitate mai bună decât vaccinurile, așa că pașapoartele de vaccinare nu sunt doar niște prostii, din punct de vedere științific, ci, mai mult, sunt discriminatorii și lipsite de o bază etică”, a transmis Kulldorff, într-o postare pe Twitter, potrivit imuno-medica.ro.

Mai mult, până la această dată există un număr de 15 studii academice care confirmă rezultatele cercetătorilor din Israel, susține profesorul de la Harvard.

Martin Kulldorff este profesor de medicină la Harvard Medical School și biostatistician și epidemiolog la Brigham and Women’s Hospital. El face parte din comitetele consultative științifice ale Food and Drug Administration și ale Centrelor pentru Controlul Bolilor.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private