Sari la conținut

Israel: Restricții dure, începând de duminică, 8 august. Ce se întâmplă cu părinții care le interzic copiilor să facă teste Covid

Israel: Restricții dure, începând de duminică, 8 august. Ce se întâmplă cu părinții care le interzic copiilor să facă teste Covid

Pentru a combate răspândirea variantei Delta mult mai infecțioase a coronavirusului, Guvernul din Israel a anunțat în această săptămână că urmează să impună noi restricții. Noile restricții vor fi puse în aplicare începând de duminică, 8 august, și vor include purtarea măștii în aer liber, lucrul de la domiciliu și amenzi pentru cei care încalcă regulile de carantină.

Potrivit Jerusalem Post, autoritățile implementează restricții noi sau reinstituite, în încercarea de a aplana curba infecțiilor și de a reduce numărul pacienților spitalizați grav bolnavi. A existat o creștere a morbidității și începutul celui de-al patrulea val de infecții cu coronavirus în Israel, peste 3.000 de cazuri noi fiind înregistrate în fiecare zi timp de câteva zile consecutive.

Restricții dure, începând de duminică, 8 august. Ce se întâmplă cu părinții care le interzic copiilor să facă teste Covid

Restricțiile, care vor fi aplicate începând de duminică, 8 august, sunt după cum urmează:

Purtarea măștii în exterior:

Se va cere din nou oamenilor să poarte o mască în aer liber atunci când se află într-o mulțime de 100 de persoane sau mai mult, într-o primă dată, deoarece mandatul original de mască în aer liber a fost ridicat în aprilie a acestui an.

Nu vor fi necesare măști pentru copiii cu vârsta sub șapte ani, persoanele cu o scutire de handicap sau persoanele care se angajează în activități sportive.

Lucru de acasă:

Ministerele guvernamentale și sectorul muncii publice în general vor reveni la un spațiu de lucru cu capacitate redusă, 50% dintre angajați revenind la muncă de acasă, ceea ce majoritatea nu au făcut de la sfârșitul celui de-al treilea lockdown din februarie al acestui an.

Forța de muncă din sectorul privat a fost încurajată să implementeze aceeași directivă, deși nu au fost emise ordine oficiale, așa cum au fost pentru sectorul public.

Reguli de carantină:

În cazul în care un copil cu vârsta sub 12 ani intră în contact cu un pacient cu coronavirus, părinții trebuie să intre în carantină cu ei, chiar dacă sunt vaccinați. Orice părinte cu un copil sub 12 ani despre care se constată că și-a împiedicat copilul să efectueze un test pentru coronavirus sau să intre în carantină va fi taxat cu o amendă de 3.500 șecheli israelieni (aproximativ 1.000 dolari). O amendă de 5.000 șecheli (1.500 dolari) va fi acordată oricui a constatat că încalcă ordinele de carantină și se iau măsuri pentru aplicarea corectă a acestei directive.

Teste de coronavirus:

Începând cu 8 august, orice persoană nevaccinată (care are opțiunea de a primi vaccinul, dar alege să nu) care dorește să facă un test pentru coronavirus va fi obligată să o plătească singură. Costul testelor va fi acoperit în continuare pentru toate persoanele vaccinate și cei care nu pot primi vaccinul.

Restricții privind certificatul verde:

Restricțiile privind certificatul verde vor fi din nou extinse pentru a include toate spațiile publice, inclusiv evenimente culturale și sportive, săli de sport, restaurante și săli de mese, conferințe, atracții turistice și lăcașuri de cult. Regulile se vor aplica chiar și atunci când sunt mai puțin de 100 de persoane prezente.

Premierul israelian: „Vă cer tuturor, copii, nepoţi, taţi şi mame să mergeţi să vă vaccinaţi”

Israelul a lansat, în luna decembrie, o vastă campanie de vaccinare, în baza unui acord cu gigantul farmaceutic american Pfizer care i-a furnizat rapid milioane de doze de vaccin în schimbul datelor despre efectele vaccinului dezvoltat împreună cu compania germană BioNTech.

Această campanie a permis vaccinarea completă a peste 55% din populaţie şi a 85% dintre adulţi, ceea ce a permis redeschiderea cafenelelor, barurilor, magazinelor şi o reducere a numărului de cazuri la mai puţin de 100 pe zi, de la 10.000 de cazuri pe zi în toiul epidemiei.

Cu toate acestea, în ultimele săptămâni, numărul de infecții a început să crească din nou pe fondul răspândirii variantei indiene (Delta) a SARS-CoV-2, determinând autorităţile să impună noi restricții.

Israelul a lansat săptămâna trecută o campanie de vaccinare cu o a treia doză de vaccin anticovid a persoanelor în vârstă de peste 60 de ani. Peste 110.000 de persoane în vârstă au fost vaccinate cu o a treia doză de vaccin împotriva Covid-19, potrivit unor date de la Ministerul israelian al Sănătăţii.

Israelul a înregistrat marţi 3.818 de cazuri de covid-19 – un bilanţ zilnic record după luna martie, iar 422 de persoane erau spitalizate, dintre care 221 în stare gravă. Premierul israelian Naftali Bennett, care şi-a însoţit marţi mama la vaccinarea cu a treia doză de vaccin anti-Covid, i-a îndemnat pe israelieni să se vaccineze.

„Vă cer tuturor, copii, nepoţi, taţi şi mame să mergeţi să vă vaccinaţi”, a îndemnat el.

Carmen Alecu
Alecu Carmen

Absolventă de Jurnalism. Am inceput sa lucrez in presa in 2000, la Abracadabra. A urmat Acasa Magazin. Dupa o pauza de cativa ani, am reinceput sa lucrez la EVZ. A urmat EvzMonden si InfoActual. La Doctorul Zilei lucrez din noiembrie 2020.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel