joi, august 18, 2022

Vitamine pentru imunitate. Vara este momentul ideal să ne facem plinul de vitamine și minerale. Toate sunt bune pentru imunitate, însă unele dintre ele au un rol aparte și e important să le includem în dietă. Uneori, e nevoie și de suplimente alimentare.

Conf. Univ. Dr. Corina Zugravu, medic primar în igiena alimentaţiei şi nutriţie, membru în Comitetul Consultativ în Nutriţie Herbalife subliniază că toate vitaminele și mineralele sunt esențiale în apărarea imună, dar că un rol aparte îl au vitaminele C și D, zincul și seleniul.

Te-ar mai interesa: A ajuns la medic din cauza unei banale iritații pe...

“Suplimentele completează nutrienții ce vin prin alimente și sunt utile mai ales când vine vorba de elemente mai greu de dobândit în alimentația obișnuită, cum ar fi anumite tipuri speciale de fibre prebiotice, ce stimulează proliferarea bacteriilor prietenoase în microbiota intestinală. Toate vitaminele și mineralele sunt esențiale în apărarea imună, dar un rol aparte îl au vitaminele C, D. Între elementele minerale, Zincul a fost des folosit mai ales în profilaxia infecțiilor respiratorii, ca și Seleniul, care este un important antioxidant”, menționează dr. Corina Zugravu.

Te-ar mai interesa: Vitamina esențială pentru femei. Medic: ”Le-am pre...

Vara e momentul să ne călim

Deși un stil de viață activ și sănătos, care include o alimentație bună, este esențial pentru ca sistemul imunitar să fie mereu în formă, foarte multor oameni le lipsesc anumiți nutrienți de care organismul are nevoie. Organizația Mondială a Sănătății (OMS) estimează că aproape 75% din populația mondială nu consumă cantități suficiente de fructe și legume, care reprezintă sursa principală de antioxidanți ce au rolul de a întări sistemul imunitar. Folosirea unui supliment alimentar, precum Immune Booster, ca parte integrantă a unui stil de viață activ și sănătos, poate fi foarte utilă în susținerea imunității.

Te-ar mai interesa: Adevărul despre un produs farmaceutic. Medic: Nu e...

Conf. Univ. Dr. Corina Zugravu este de părere că vara este sezonul ideal pentru a păstra imunitatea la un nivel optim.

„Consumul de fructe și legume este maxim, pentru că toate sunt proaspete și în sezon, oferind o baterie întreaga de vitamine, minerale și antioxidanți. Vara e momentul să „dăm un brânci” imunității nespecifice, să practicăm ceea ce înainte se numea „călire”: să stăm afară la aer curat cât mai mult timp, să ne expunem la soare (bine protejați, desigur), să facem baie în ape cu temperaturi mai scăzute”, explică Conf. Univ. Dr. Corina Zugravu.

Te-ar mai interesa: Un bărbat de 36 de ani a murit la spital după ce a...

Immune Booster este foarte simplu de preparat; trebuie doar diluat în 150 ml de apă și consumat zilnic în timpul unei mese. Produsul poate fi folosit împreună cu alte produse Herbalife Nutrition precum Formula 1 sau Aloe Max, fiind adecvat și pentru vegetarieni. Este disponibil în cutie cu 10 pliculețe ambalate individual.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private