Sari la conținut

ITA, anunț-bombă în timp ce toată lumea așteaptă verdictul TAS al Simonei Halep cu sufletul la gură: „Am ajuns la o înțelegere”

Sursă foto: arhivă Doctorul Zilei

Dacă pentru Simona Halep  s-a cerut o suspendare masivă de șase ani, între timp Agenția Internațională pentru Integritate în Tenis (ITIA) dă dovadă de clemență față de un alt jucător de tenis de top.

ITIA a ajuns la un acord cu jucătorul american de tenis Jenson Brooksby, care inițial a primit o suspendare de 18 ani pentru că a ratat trei teste antidoping! Brooksby și-a retras apelul de la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne (TAS) și a acceptat o interdicție de 13 luni.

În ceea ce o privește pe Halep, lucrurile au stat diferit, întrucât constănțeanca a refuzat vehement să colaboreze cu acuzatorii de la ITIA. Aceasta i-a criticat în nenumărate rânduri, susținându-și în toată această perioadă, nevionovăția.

ITIA: „Am ajuns la o înțelegere!”  Suspendare redusă la 13 luni pentru un alt tenismen de top

Americanul Jenson Brooksby, fost număr 33 ATP
Sursă foto: Wikipedia

Americanul Jenson Brooksby, fost număr 33 ATP, a obținut o reducere substanțială a sancțiunii după ce a ajuns la un acord cu acuzatorii. Astfel, Brooksby va putea reveni pe teren chiar luna viitoare: „ITIA confirmă astăzi că s-a ajuns la o înțelegere cu jucătorul american Jenson Brooksby, care prevede reducerea perioadei de ineligibilitate la 13 luni.

În octombrie 2023, Brooksby – care a atins locul 33 în clasamentul mondial de simplu în carieră în 2022 – a primit o suspendare de 18 luni din partea unui tribunal independent pentru că a ratat trei teste anti-doping în decurs de 12 luni. Cu toate acestea, noi informații referitoare la circumstanțele care au dat naștere testelor ratate – care nu fuseseră anterior disponibile ITIA sau tribunalului independent în timpul ședinței inițiale – au fost transmise în cadrul procedurii de recurs a jucătorului la TAS.

Pe baza unei analize detaliate a noilor informații, ITIA, în consultare cu Agenția Mondială Anti-Doping (WADA), a stabilit că gradul de vină a jucătorului pentru încălcarea regulilor anti-doping (ADRV) ar trebui reevaluat.

În urma reevaluării, ITIA, WADA și apărătorii jucătorului au convenit că vina lui Brooksby pentru ADRV nu a fost la fel de mare pe cât a constatat anterior tribunalul independent și o sancțiune de 13 luni a fost adecvată.

Sancțiunea va fi retrodatată la data celui de-al treilea și ultimul test ratat al jucătorului. Ca atare, suspendarea lui Brooksby se consideră că a început pe 4 februarie 2023 și se va încheia pe 3 martie 2024. Pentru a ajunge la un acord cu ITIA, jucătorul și-a retras apelul la TAS”, a anunțat Agenția de Integritate pe site-ul oficial.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel