joi, iunie 17, 2021

Vaccinul împotriva noului coronavirus poate veni din Italia. Toate țările lumii se grăbesc să anunțe vaccinul care va salva lumea de pandemie.

Trecută prin focurile iadului, Italia poate renaște odată

cu apariția acestui vaccin, pe care specialiștii din peninsulă spun că este gata de a fi testat pe oameni.

„Primele doze de vaccin realizat complet în Italia au ajuns la Institutul Spallanzani din Roma și urmează acum faza de experimentare pe om, inițiativa este finanțată de Regiunea Lazio cu o investiție de 5 milioane de euro împreună cu Ministerul Cercetării”, anunță guvernatorul din Lazio Nicola Zingaretti într-o postare pe Facebook. Începând cu 24 august, „vaccinul va fi administrat la 90 de voluntari”, explică consilierul pentru sănătate din Regiunea Lazio, Alessio D’Amato, scrie repubblica.it.

Angajamentul

voluntarului este să se supună unei prime consultații pentru evaluarea stării de sănătate și, în cazul eligibilității, „la alte opt consultații în următoarele șapte luni”. Durata fiecărei consultații este de aproximativ 30 de minute, iar în ziua vaccinării va fi necesar să rămână sub observație timp de patru ore la Institutul Spallanzani.

De vineri dimineață telefoanele sună non-stop la centrala Institutului Național de Boli Infecțioase Lazzaro Spallanzani. Operatorii invită publicul să se programeze prin e-mail la dirsan@inmi.it.

Institutul va fi responsabil pentru contactarea persoanelor

interesate. De fapt, sunt căutați voluntari sănătoși, „de ambele sexe și cu vârste cuprinse între 18 și 55 de ani, sau între 65 și 85 de ani, înscriși în serviciul național de sănătate”. Pentru a participa la studiu, este esențial „să nu fi participat la alte experimente clinice în ultimul an” și să nu fi fost infectat cu COVID-19.

Ultimele stiri

Parteneri