duminică, martie 7, 2021

Cercetătorii de la Universitatea Ontario spun că femeile nu ar trebui să mimeze orgasmul pentru că partenerul oricum îşi va da seama dacă se preface.

Un studiu realizat pe 84 de cupluri a demonstrat că partenerii îşi evaluează destul de corect gradul de satisfacţie erotică.

Astfel, fiecare a completat un chestionar în care a spus cât este de mulţumit de viaţa sexuală şi altul în care a scris cât de satisfăcut crede că este partenerul. Apoi, chestionarele au fost comparate de cercetători, care au descoperit că evaluările erau destul de corecte.

Totuşi, bărbaţii tind să aibă o părere mai proastă despre performanţele lor erotice, considerând că partenerele sunt mai nemulţumite decât sunt acestea în realitate.

Concluzia lui Erin Fallis, autoarea studiului, este că în general oamenii percep corect gradul de satisfacţie al partenerului.

Studiul a fost publicat în revista Archives of Sexual Behaviour. Cercetarea contrazice teoria anterioară, confom căreia femeile şi bărbaţii nu se pot înţelege şi nu pot comunica prea bine când vine vorba de viaţa sexuală.

Cercetătorii spun că partenerii intuiesc şi simt satisfacţia celuilalt, dar asta nu înseamnă că nu trebuie să comunice, dacă există o problemă legată de sexualitate.

 

Ultimele stiri

Parteneri