vineri, august 19, 2022

Autoritățile din România iau în considerare posibilitatea introducerii dovezii de vaccinare pentru a avea acces la o serie de servicii, în ideea de a stimula campania de vaccinare. Deși această idee este extrem de disputată în Europa, unele țări au introdus această măsură.

În stațiunea Carry-le-Rouet, de lângă Marsilia, în Franța au fost deschise mai multe centre de testare și vaccinare, care le vor da oamenilor acces la pașaportul sanitar cerut de guvern.

Te-ar mai interesa: Un medicament vechi ajută la creșterea părului, sp...

Green Pass-ul va fi obligatoriu începând cu luna august pentru intrarea în restaurante, cafenele și pentru călătoriile cu trenul sau avionul, a anunțat președintele Emmanuel Macron. Mall-urile pe de altă parte vor fi scutite de această măsură, în urma unei decizii luate ieri, în Senat.

„Astăzi, suntem într-o fază complicată, unii vorbesc despre un al patrulea val. Cred că toată lumea a suferit mult și astăzi trebuie să ieșim din această situație. Pentru noi, este un mod de a ne asigura concetățenii, turiștii și toți oamenii care vin la Carry le-Rouet”, a spus Nathalie Garcia.

Te-ar mai interesa: Semne de cancer de colon pe care trebuie să le urm...

Andrei Baciu, secretar de stat în Ministerul Sănătății, a menționat că se ia în considerare o măsură similară și la noi în țară, însă  este discutată în coaliție și va fi prezentată în momentul în care există o decizie finală cu privire la acest subiect.

“Ține de etică și cum abordez eu o astfel de politici de sănătate publică și vedem că lucrurile variază de la o țară la alta, însă sunt profund dependente de caracteristicile culturale ale fiecărei societăți în parte și de felul cum ne raportăm la vaccinare în acest moment.

Te-ar mai interesa: Planta care vindecă afecțiunile pancresului și aju...

Sunt două tipuri mari de abordări: să stimuleze vaccinarea, sunt analize, se va lua o decizie la nivelul coaliției, la nivelul Guvernului. Sunt decizii importante, care ne afectează viața fiecăruia și nu am vrea să le comunicăm mai devreme față de momentul deciziei. Riscăm să venim cu informații parțiale.

Pe de cealaltă parte, chestiuni sociale dependente de statutul de persoană vaccinată sau nu, la fel sunt chestiuni importante pentru viața fiecăruia dintre noi și aș vrea să discutăm când avem o decizie finală, pentru a ne asigura că menținem seriozitatea și fermitatea unei decizii luate, comunicate”, a declarat secretarul de stat Andrei Baciu la B1TV.

Te-ar mai interesa: Margherita de la Clejani, în lacrimi: Nu am fost „...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private