vineri, octombrie 7, 2022

De ce se infectează și vaccinații? Medicul Adrian Streinu Cercel a explicat la B1 TV, de ce persoanele vaccinate cu schema completă împotriva COVID-19 pot să se infecteze în continuare sau să transmită mai departe boala.

Cu toate acestea, medicul atrage atenția că vaccinurile sunt în continuare esențiale, dublate de respectarea măsurilor sanitare,

“Trebuie să împărțim puțin apele pentru că se vorbește de vaccinare și se vorbește de infecții. Vaccinurile ne protejează pe dinăuntru și nu la nivelul mucoaselor. Avem două tipuri diferite de apărare, la nivelul mucoaselor ne apărăm cu niște anticorpid e tipul imunoglobulină A, iar în interiorul nostru ne apărăm cu anticorpid e tipul imunoglobulină G. Diferența este foarte mare între ele. Vaccinul generează apariția acestui tip de anticorpi de tipul imunoglobulinei G.

Te-ar mai interesa: Boala care răpune zeci de mii de oameni poate fi d...

Vaccinurile nu ne protejează dacă renunțăm la mască

Vaccinul ne protejează să nu facem forme de boală, dar nu ne protejează dacă renunțăm la mască, la măsurile de igienă personală, etc. Este posibil ca la nivelul mucoasei nazale să ne infecăm cu acest nou virus dar nu vom dezvolta forme severe de boală sau alte minunății”, a declarat Adrian Streinu Cercel.

Acesta a mai precizat că vaccinurile sunt importante pentru stoparea pandemiei, tocmai pentru că infecțiile se pot transmite în continuare dacă doar o parte dn populație este vaccinată:

“Acest vaccin este o mană cerească pentru noi, dacă nu înțelegem acest lucru să nu ne mirăm că ni se întâmplă”, a spus medicul Streinu Cercel.

Te-ar mai interesa: Dieta daneză: scapi de 20 de kilograme în 13 zile!...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private