joi, august 18, 2022

De cele mai multe, plecatul în vacanță cu copii, reprezintă pentru majoritatea părinților o adevărată aventură. Părinții trebuie să acorde atenție mai multor aspecte pentru a asigura confortul copilului, de la alegerea hotelului la condițiile de transport. Cu toate acestea, este extrem de important ca și părinții să se relaxeze în vacanță, iar aici intervine Gabriela Hranovschi, expert în parenting, cu o serie de sfaturi utile.

Te-ar mai interesa: Trei zodii care au noroc cu carul. Te afli printre...

„În primul rând cred că ar trebui să ne setăm așteptări realiste când vine vorba de vacanță și să luăm în calcul faptul că vacanța nu înseamnă numai relaxare, ci poate aduce și situații tensionate, situații cu mici conflicte. E important cu ce setări plecăm de acasă, ca să nu fim dezamăgiți la fața locului”, a spus Hranovschi.

Ea adaugă că trebuie să pregătim și copiii pentru vacanță, iar această pregătire depinde de vârsta copiilor.

„Vom lua în calcul și vacanțele anterioare – ce a mers bine, ce nu a mers bine – și vom ține cont și de aceste aspecte. Abia apoi vom transmite copilului mesaje clare și reale despre ceea ce urmează să se întâmple”, a spus ea.

Te-ar mai interesa: Secretele tenului perfect după 50 de ani: cum ne î...

Ce trebuie să facă părinții care merg cu copiii în vacanță, astfel încât să se și relaxeze?

„Cred că aici e foarte importantă locația. În momentul în care cauți o locație în care vei merge cu copiii, ca să te poți și relaxa și să nu stai doar cu ochii pe posibile pericole, atunci locația trebuie să fie prietenoasă cu copiii”, spune expertul.

Hranovschi are și sfaturi pentru familiile cu copii care pleacă în vacanță cu mașina.

Te-ar mai interesa: Alimentele acide îngrașă și îmbolnăvesc. Cu ce ali...

„Un drum de 8 ore este mult și pentru un adult. Putem lua în calcul să rupem acest drum în două și să facem un popas de o noapte undeva la jumătatea drumului. Dacă nu se poate acest lucru, e musai de luat în calcul că la o oră și jumătate- două ar trebui să ne oprim pentru 15 minute. Este important și să înțelegem că disconfortul copilului este ceva justificat. Adică să-l acceptăm și să vedem ce putem face noi, în calitate de adulți, să ușurăm acest drum pentru ei”, a spus ea.

Te-ar mai interesa: Dr. Vasi Rădulescu: 30 de sfaturi simple pentru o ...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private